Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Statsministeren og helseministeren har ført Stortingen bak lyset

FrP raser mot regjeringens løftebrudd om 12 000 eldreplasser innen 2015.

LØFTEBRUDD: Helse- og omsorgsdepartementet innrømmet at de aldri vil klare å gi tilskudd til 12 000 omsorgsplasser i en uferdig pressemelding som ble lagt ut på departementets hjemmesider. Fremskrittspartiet reagerer kraftig. På bildet er statsminister Jens Stoltenberg og helseminister Jonas Gahr Støre under finanstalen på Stortinget. Foto: HEIKO JUNGE / NTB SACNPIX
LØFTEBRUDD: Helse- og omsorgsdepartementet innrømmet at de aldri vil klare å gi tilskudd til 12 000 omsorgsplasser i en uferdig pressemelding som ble lagt ut på departementets hjemmesider. Fremskrittspartiet reagerer kraftig. På bildet er statsminister Jens Stoltenberg og helseminister Jonas Gahr Støre under finanstalen på Stortinget. Foto: HEIKO JUNGE / NTB SACNPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helse- og omsorgsdepartementet innrømmet at de aldri vil klare å gi tilskudd til 12 000 omsorgsplasser i en uferdig pressemelding som ble lagt ut på departementets hjemmesider.

Eldrepolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, Jon Gåsvatn, synes dette er oppsiktsvekkende.

Ført bak lyset - I 2009 lovet de 12 000 nye sykehjemsplasser innen 2015. I mailen i dag sier de klart fra at de ikke klarer å gi tilskudd til alle de 12 000 plassene innen 2015. Dette er oppsiktsvekkende og betyr i realiteten at statsministeren og helseministeren har ført Stortinget bak lyset, sier Jon Gåsvatn til Dagbladet.

I neste års statsbudsjett foreslår regjeringen å sette av 87,5 millioner kroner til 1 750 heldøgnsplasser.

«Det er veldig viktig å skrive tilsagn om og ikke bare tilskudd. Tilskudd utbetales først når bygget står ferdig. Fra vi gir tilsagn til alle tilskudd utbetales går det 5 år. Vi vil aldri klare å gi tilskudd til 12000 plasser, derfor «tilsagn om tilskudd til 12000 plasser"», heter det i kladden.

Uverdig - Det kommer en innrømmelse fra departementet som de ikke har turt å gå ut med i offentligheten. Dette er rett og slett hårreisende. Vi mente at 12 000 plasser var for lite, og nå viser det seg at regjeringen ikke klarer dette engang. Dette går ut over de eldre og er graverende. Vi er nødt til å følge opp denne saken på Stortinget og i spørretimen, sier Gåsvatn videre.

- Jeg synes også regjeringens satsning i statsbudsjettet er en videføring av nivået. En videføring av uverdigheten som bør få en slutt. Det trengs en ny politikk i Norge, påpeker Gåsvatn til Dagbladet.

REAGERER: Stortingsrepresentant og FrPs eldrepolitiske talsmann, Jon Gåsvatn, reagerer på innrømmelsen og mener det hele er oppsiktsvekkende. Foto: KNUT FALCH / NTB SCANPIX
REAGERER: Stortingsrepresentant og FrPs eldrepolitiske talsmann, Jon Gåsvatn, reagerer på innrømmelsen og mener det hele er oppsiktsvekkende. Foto: KNUT FALCH / NTB SCANPIX Vis mer