Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsministeren og kronprinsparet preget etter møte med pårørende: - De har det vondt

Gikk fra bord til bord og snakket med pårørende etter helikoptertragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Like før klokka 14 i dag ankom både kronprinsparet og statsminister Erna Solberg (H) Statoils pårørendesenter i Bergen, hvor etterlatte er samlet i sorg over de 13 som døde i den tragiske helikopterulykken i går.

Etter planen skulle kronprinsparet og statsministeren besøke de pårørende en times tid. Besøkte varte imidlertid én time og tre kvarter.

Både kong Harald, dronning Sonja og kronprinsparet avlyste fredag sitt besøk til Sverige i anledning kong Carl Gustavs 70-årsdag nettopp på grunn av ulykken, som antas å ha tatt livet av alle tretten som var om bord.

Kronprinsparet var kledd i svarte klær for anledningen, men vil ikke uttale seg til pressen i løpet av dagen. Vel inne på pårørendesenteret går de fra bord til bord og snakker med alle som er tilstedet.

- Kronprinsen meddelte at de selvfølgelig føler med de som er her og overbrakte kondolanser fra kongen, sier slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen til Dagbladet.

- De har det vondt Kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit forlot hotellet ved Flesland lufthavn like før klokka 16. Kronprinsparet var tydelig preget da de tok farvel med Statoil-ledelsen og statsministeren utenfor hotellet.

Deretter tok Solberg seg tid til noen spørsmål fra pressen.

PREGET: Både statsministeren og kronsprinsparet var svært preget etter å ha møtt de pårørende etter helikoptertragedien. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PREGET: Både statsministeren og kronsprinsparet var svært preget etter å ha møtt de pårørende etter helikoptertragedien. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Det var fint for de å få besøk. De får god oppbacking, sier Erna Solberg.

- Her er alt fra den yngste som er seks uker til den eldste som er over 80. Det viser også spekteret på hvor mange som er berørt, sier hn.

Konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre, sa han var svært takknemlig for besøket fra kronprinsparet og statsministeren. Solberg snakket med mange pårørende som hadde det tøft.

- De har det vondt. Det er mødre her som har mistet sønner og døtre, eller du har mistet ektefelle, samboer. Det er barn som har mistet foreldrene sine. Det tror jeg alle kan sette seg inn i, men når det skjer brått og du ikke har fått sagt farvel, så er det alltid sterke tanker. Så tror jeg også de er glad for den hjelpen de har fått her. Å få være sammen, sier statsministeren.
- Sterkt Statsministeren og kronprinsparet ble mottatt av Eldar Sætre, Margareth Øvrum og Arne Sigve Nylund i Statoil-ledelsen.

Statoil-konsernsjef Eldar Sætre ankom pårørendesenteret ved Flesland tidligere samme dag, og vil møte pressen sammen med statsministeren senere i dag. 

Han har tenkt å tilbringe mesteparten av dagen på senteret, hvor en rekke pårørende har samlet seg i løpet av det siste snaue døgnet.

- Det har vært sterkt å være her. Vi er bare mennesker i det her, men det er godt å dele sorgen, sier Sætre til den frammøtte pressen.

Ordknapp Selskapet mistet en av sine egne ansatte. Samtlige av de elleve omkomne oljearbeiderne som var om bord i helikopteret, var imidlertid på jobb for Statoil på Gullfaks B-plattformen i Nordsjøen.

SVARTKLEDD: Ikledd svarte klær, kom kronprinsparet fram til pårørendesenteret. Foto: Øistein Norum Monsen.
SVARTKLEDD: Ikledd svarte klær, kom kronprinsparet fram til pårørendesenteret. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer

Sætre er ordknapp når det kommer til årsaken til ulykken.

- Vi skal hjelpe Havarikommisjonen i deres arbeid med etterforskningen. Jeg ønsker ikke å spekulere i noe nå, sier han.

Det var i 12-tiden i går at et helikopter eid av CHC Helikopterservice styrtet like ved Turøy utenfor Bergen. Alle 13 som var om bord i flyet, antas å ha omkommet.

Det er snakk om en kvinne og tolv menn fra Hordaland og Rogaland.

SAMLET: Statsminister Erna Solbert (t.v.), kronprins Haakon Magnus, konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SAMLET: Statsminister Erna Solbert (t.v.), kronprins Haakon Magnus, konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart