HYTTE-EIER:  Statsminister Jens Stoltenber fotografert på brygga i kommunesenteret Skjærhalden på Hvaler ved en tidligere anledning. Fra brygga der er det bare en kort fergetur over til idylliske Søndre Sandøy hvor Stoltenberg nå har overtatt familiehytta sammen med søsteren Camilla. Foto: John Terje Pedersen og Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
HYTTE-EIER: Statsminister Jens Stoltenber fotografert på brygga i kommunesenteret Skjærhalden på Hvaler ved en tidligere anledning. Fra brygga der er det bare en kort fergetur over til idylliske Søndre Sandøy hvor Stoltenberg nå har overtatt familiehytta sammen med søsteren Camilla. Foto: John Terje Pedersen og Kristian Ridder-Nielsen / DagbladetVis mer

Statsministeren overtar prakteiendom

Familien Stoltenberg gjennomfører generasjonsskifte. Jens blir nå eier av familiens praktfulle sommersted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jens Stoltenberg og familien har de siste årene vært flittige brukere av drømmehytta på den bilfrie Hvaler-øya Søndre Sandøy.

Statsministeren har vært på sommerstedet nesten hver eneste sommer siden han var barn. Nå er han altså formelt eier av det idylliske sommerhuset.

Jens Stoltenbergs mor, Karin, bekrefter overfor Dagbladet at sommerhuset nå er overdratt til statsministeren og hans søster Camilla.

Landstedet har vært i Stoltenberg-familiens eie i flere generasjoner. Thorvald og Karin Stoltenberg har eid stedet, men i praksis er det statsministeren og hans søster som har vedlikeholdt stedet de siste femten årene.

- Dette er veldig hyggelig Både Thorvald Stoltenberg og kona Karin synes det er veldig hyggelig at barn og barnebarn har lyst til å bruke ferietida på Søndre Sandøy.

- Barn og barnebarn har tatt hånd om stedet på Søndre Sandøy lenge. Det som skjer nå, er en formalisering. Vi er så gamle at vi ikke greier å vedlikeholde alt lenger, sier pappa Thorvald Stoltenberg til Fredrikstad Blad.

Eiendomsoverdragelsen på Søndre Sandøy ble i dag kunngjort i avisa: «Andel av Gnr. 30, bnr. 39 er overdratt for kr 1 200 000 fra Thorvald Stoltenberg og Karin Stoltenberg til Camilla Stoltenberg og Jens Stoltenberg ...» heter det i eiendomsoverdragelsen.

Thorvald Stoltenberg forteller at det nå er tredje generasjon som overtar det han omtaler som en perle av et sommersted.

- Det var mine foreldre som opprinnelig kjøpte stedet. Men jeg har ikke akkurat vært mye på Søndre Sandøy de ti siste årene, sier 81-åringen til avisa, og uttrykker glede over at sommerstedet nå videreføres av neste generasjon.