FIKK TELEFON: Statsminister Erna Solberg ringte personlig til Vanessa Svebakk, som mistet datteren på Utøya i 2011, for å invitere til dialog om det omstridte minnesmerket på Sørbråten. På bildet står Svebakk med ryggsekken og fjellskoene som datteren Sissy hadde med på Utøya. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FIKK TELEFON: Statsminister Erna Solberg ringte personlig til Vanessa Svebakk, som mistet datteren på Utøya i 2011, for å invitere til dialog om det omstridte minnesmerket på Sørbråten. På bildet står Svebakk med ryggsekken og fjellskoene som datteren Sissy hadde med på Utøya. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Statsministeren ringte til Utøya-pårørende

Om det omstridte minnesmerket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg ringte personlig til Vanessa Svebakk, som mistet datteren på Utøya i 2011, for å invitere til dialog om det omstridte minnesmerket på Sørbråten.

Svebakk er blant de pårørende som ønsker å stoppe det planlagte minnesmerket ved Utøya fordi hun mener prosessen har gått for fort og at de pårørende ikke har blitt inkludert i diskusjonen. Blant annet stiller hun seg kritisk til bruken av deres avdøde datters navn.

Svebakk har tidligere sendt brev til statsminister Solberg, med kopi til kommunalminister Jan Tore Sanner og kulturminister Thorhild Widvey, der hun også på vegne av andre i samme situasjon kommer med ønske om en mer inkluderende prosess rundt minnestedet, skriver NRK.

Onsdag ringte Solberg til Svebakk personlig for å bekrefte at hun har mottatt brevet, og hun uttrykte stor medfølelse med de etterlatte. Solberg inviterte også til hastemøtet om minnesmerket som holdes fredag ettermiddag med statsrådene Sanner og Widvey.

- Det er kanskje den flotteste samtalen jeg har hatt etter alt vi opplevde i forbindelse med 22. juli. Og at den kom så kjapt, det setter jeg stor pris på, sier Svebakk.

(NTB)