Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna Solberg

Statsministeren sa søppel på Dagsrevyen. Nå legger hun seg flat

Svært upopulært i Bergen da bossen ikke sa boss.

BOSS: Landets boss, statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes plukket boss fra bakken på øya Langåra i går. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BOSS: Landets boss, statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes plukket boss fra bakken på øya Langåra i går. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Er det én person i Norge hvis uttalelser dissekeres mer enn noen andres, er det statsminister Erna Solberg.

Da lønner det seg å holde tunga rett i munnen. Foruten at det hun sier kan være avgjørende for din og min hverdag, kan også statsministeren risikere å hisse på seg hele folket.

Eller bare folket fra hennes egen hjemby Bergen. Det gjorde hun i hvert fall under lørdagens Dagsrevy-sending på NRK.

Søppel

Hun hadde med Dagsrevyen på slep under strandryddedagen på øya Langåra i Oslofjorden i går. Statsministeren går bort til en liten gutt og spør følgende:

«Hei, skal du rydde søppel?»

- Søppel, altså. Søppel! bemerker Bergens Tidende.

Og for de som ennå ikke har skjønt det heter det ikke søppel i Bergen og omegn.

Der heter det boss.

- Legger meg flat

- Kan vi verkeleg ha ein statsminister frå Bergen som står på nasjonalt fjernsyn og seier "søppel"? #dagsrevyen, spurte Sveinung Rotevatn på Twitter. For anledningen en lettere sjokkert Venstre-stortingsrepresentant fra Nordfjordeid.

- Nei, svarte drammenser og politisk redaktør i Bergens Tidende Frøy Gudbrandsen.

- Første prioritet å ordne opp i. Sa virkelig @erna_solberg søppel? På TV? fulgte hun opp.

Flere påpekte statsministerens bruk av s-ordet på TV, og til slutt valgte statsministeren å svare.

- Legger meg flat( på sofaen) og beklager dypt , boss,boss, boss .......... skrev Solberg på Twitter lørdag kveld.

Bidro selv

Med arbeidshanskene på hjalp statsminister Erna Solberg (H) selv til med å plukke søppel på Langåra i går. Over hele landet var det strandryddedag.

- Forsøpling av havet er en svært alvorlig og økende trussel mot livet i havet. Strandrydding er en stor dugnad som gjøres av frivillige for å rydde kysten for søppel, sa Solberg til NTB.

Sammen med klima- og miljøminister Vidar Helgesen - og mannen Sindre Finnes - plukket hun søppel langs kysten på Langåra for å markere strandryddedagen.

- Norge leder i år Nordisk Ministerråd og har tiltak mot forsøpling av havet som høy prioritet. De nordiske miljøministrene vedtok tidligere denne uka – etter forslag fra Norge – et plastprogram for mer bærekraftig plastbruk og tiltak mot forsøpling av havet. Landene sluttet seg også til FNs kampanje mot marin forsøpling, sier Helgesen.

Den nordiske strandryddedagen arrangeres av Hold Norge Rent og de nordiske søsterorganisasjonene, og er støttet av Nordisk Ministerråd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!