Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsministeren stamgjest på Murdoch-fester

Og David Cameron har hatt «åpnet hus» i Downing Street.

 - JEG VET HEMMELIGHETENE DINE:  Statsminister David Cameron i klypene til mediemagnat Rupert Murdoch foran parlamentet i London onsdag - i en markering med dukkefigurer i regi den gloabale opinionsgruppen avaaz.org. FOTO: Kirsty Wigglesworth, AP/SCAQNPIX.
- JEG VET HEMMELIGHETENE DINE: Statsminister David Cameron i klypene til mediemagnat Rupert Murdoch foran parlamentet i London onsdag - i en markering med dukkefigurer i regi den gloabale opinionsgruppen avaaz.org. FOTO: Kirsty Wigglesworth, AP/SCAQNPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Cameron har i perioden som Storbritannias statsminister hatt 26 møter møter med Robert Murdochs nærmeste medarbeidere, viser offisielle besøkslister.

Det gjør Murdoch-konsernet til den mediebedriften som i løpet av Camerons tid i Downing Street nummer ti, har hatt audiens desidert flest ganger - og mer enn dobbelt så mange ganger som neste mediehus på lista, skriver The Independent lørdag.

Chequers-gjester Rebekah Brooks, tidligere redaktør i News of the World og inntil fredag direktør i utgiverselskapet News International, er den eneste som i denne perioden er blitt invitert to ganger til statsministerens offisielle landsted Chequers.

James Murdoch, styreformann for News Corporations europeiske avdeling og sentral i forhandlingene om fjernsynskanalen BSkyB, har også vært gjest der.

Det samme har Andy Coulson, den tidligere News of the World-redaktøren som denne uka ble arrestert under mistanke om telefonavlytting og bestikkelser av politiet.

Coulson besøkte landstedet senest i mars i år, bare to måneder etter at han trakk seg fra stillingen som Camerons kommunikasjonssjef.

26 besøk siden mai Siden mai i fjor har redaktører og toppledere i News International hatt private møter med statsministeren 15 ganger.

På de siste 14 månedene har i tillegg Cameron vært gjest på tre av selskapets fester, og fem andre arrangementer i regi av avisgruppen.

 TIL SENGS MED FIENDEN?  Statsminister David Cameron på vei fra 10 Downing Street onsdag til kritiske spørsmål i parlamentet om sin omgang Rupert Murdoch og hans betrodde.FOTO: Leon Neal, AFP/SCANPIX.
TIL SENGS MED FIENDEN? Statsminister David Cameron på vei fra 10 Downing Street onsdag til kritiske spørsmål i parlamentet om sin omgang Rupert Murdoch og hans betrodde.FOTO: Leon Neal, AFP/SCANPIX. Vis mer

Også Rupert Murdoch selv har besøkt Cameron. Det skjedde i Downing Street bare fire dager etter valget i fjor, på invitasjon fra statsministeren.

Besøkene på landstedet inkludert, har det vært 26 møter siden Cameron ble valgt.

Til sammenligning har han i samme periode møtt ledere i Associated Newspapers, som eier avisa Daily Mail, fire ganger, han har møtt Guardian Newspapers to ganger og The Independent tre ganger.

Etter News International har Cameron hatt flest møter med avisgruppen Telegraph, som er registrert med sju møter siden mai i fjor.

- Uheldige bånd Kritikken mot Camerons håndtering av medieskandalen i Storbritannia har vedvart også etter at presset fra blant annet den britiske regjeringen fikk Murdoch til å trekke budet på fjernsynskanalen BSKYB denne uka.

Mange har pekt på Camerons manglende dømmekraft i omgangen med flere av Murdochs viktigste toppsjefer, og statsministerens kontor valgte derfor fredag å frigi det som skal være en komplett liste over Camerons møter med den britiske pressen de siste 15 månedene.

Statsministerens talspersoner sier listen frigis for å vise åpenhet om bindinger mellom politikere og presse.

 I BEGGE LEIRE:  Tidligere kongereporter i nedlagte News of The World og seinere kommunikasjonssjef for statsminister David Cameron, Andy Coulson, på vei til aresten i sør-Lindon forrige fredag. FOTO: Dominic Lipinski, PRESSE ASSOCIATION/AP/SCANPIX.
I BEGGE LEIRE: Tidligere kongereporter i nedlagte News of The World og seinere kommunikasjonssjef for statsminister David Cameron, Andy Coulson, på vei til aresten i sør-Lindon forrige fredag. FOTO: Dominic Lipinski, PRESSE ASSOCIATION/AP/SCANPIX. Vis mer

Labour-politikeren Paul Farelly, som tirsdag tar del i utspørringen av Rupert og James Murdoch i Underhusets høring, sier møtene bare beviser det uheldige båndet mellom statsministeren og Murdochs selskap.

(NTB-AFP).

 KONGEN OG KRONPRINSESSEN:  Rupert Murdoch og hans nærmeste betrodde i Storbritannia - fram til før helgen -  Rebekah Brooks - på vei ut av Murdochs London-leilighet sist søndag. FOTO: Olivia Harris/REUTERS/SCANPIX
KONGEN OG KRONPRINSESSEN: Rupert Murdoch og hans nærmeste betrodde i Storbritannia - fram til før helgen - Rebekah Brooks - på vei ut av Murdochs London-leilighet sist søndag. FOTO: Olivia Harris/REUTERS/SCANPIX Vis mer