Statsministeren støtter Haddy etter grov netthets: - Det er trist

Bekymret for økt rasisme.

Oslo 20151106. Erna Solberg i Statsministerboligens representasjonsdel. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Oslo 20151106. Erna Solberg i Statsministerboligens representasjonsdel. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  «Gratulerer med at du har klart å ligge deg til permanent oppholdstillatelse. Hvorfor kan du ikke ta med deg familien og flytte tilbake til Afrika. Hvorfor kan du ikke vise såpass respekt, det er ikke krig der dere kommer fra. Din frekke motbydelige halvape. Kom deg ut av landet. Jævla nigger», står det i innlegget NRKs Haddy N'jie i går offentliggjorde på sin facebookprofil.

Solberg: - Trist Den grovt rasistiske meldingen ble sendt 6.oktober, men ble ikke oppdaget av N'jie før i går. Den er er sendt av samme mann som tidligere i år kalte TV 2s Kadafi Zaman «muslimjævel» på direktesendt TV i forbindelse med en Pegida-demonstrasjon. Dagbladet har valgt å ikke offentliggjøre mannens navn. 

«Denne så jeg ikke før nå. Dette er aller første gang jeg får en sånn kommentar på fb-siden min, og det bekrefter det jeg alltid har ment: folk flest er ikke troll,» skriver 36-åringen, som venter barn sammen med tidligere statsråd Trond Giske (Ap).

Statsminister Erna Solberg reagerer på netthetsen. Tidligere denne uken åpnet hun selv opp om egne erfaringer med netthets overfor TV 2.

Statsministeren støtter Haddy etter grov netthets: - Det er trist

- Jeg synes det er trist at det er sånn. Samtidig synes jeg det er fint at hun sier det samme som meg; at når du er voksen og har et nettverk rundt deg, så gjør det ikke så mye. Men det er viktig å tenke på de unge som ikke er i den situasjonen, sier Solberg til Dagbladet. 

Bekymret for rasisme De siste ukene har det kommet flere meldinger om rasistiske klistremerker hengt opp i kommuner i Norge av organisasjonen Nordfront. Antirasistisk senter opplyser dessuten til Dagbladet at de har opplevd en økning i antall henvendelser om rasisme og voldshendelser etter Paris-terroren.

Det bekymrer statsministeren.

- Det gjør meg bekymret at den økte innvandringen også gir seg utslag i å presse opp konflikten, men de aller fleste nordmenn er ikke sånn som dette, og det er viktig å huske, sier Solberg.

FØRSTE MELDING: Haddy N'jie har ikke fått rasistiske meldinger før den hun offentliggjorde i går. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
FØRSTE MELDING: Haddy N'jie har ikke fått rasistiske meldinger før den hun offentliggjorde i går. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer

Hun påpeker at regjeringen sist fredag la fram en erklæring mot hatytringer, og at det også jobbes med en strategi mot netthets.

- Vi jobber mye med dette, sier Solberg til Dagbladet.