Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsministerens datter arrestert

Datteren (17) til den palestinske statsministeren ville inn i fengsel med falsk ID.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 17 år gamle datteren til den palestinske statsministeren Ismail Haniyeh ble arrestert i dag sør i Israel, etter at hun forsøkte å komme seg inn i et fengsel ved hjelp av falsk ID. Kawla Haniyeh ville besøke forloveden.

- Haniyeh ble stoppet da hun forsøkte å komme inn i Eshel-fengselet for å besøke en fange, sier Orit Steltser i fengselsledelsen til nyhetsbyrået AP.

Ifølge Ghazi Hamad i den palestinske selvstyremyndigheten ville hun besøke kjæresten Abdel Muwati Haniyeh (30), som også er hennes fetter.

Siden hun ikke har lov til å komme inn i Israel, hadde hun lånt ID-kortet til en slektning.

Ifølge talsmann for det israelske politiet, Micky Rosenfeld, skal hun ha fortalt fangevokterne at hun ønsket å besøke sin bror, som sonet en livstidsdom. Da de konfronterte henne med det falske ID-kortet, innrømmet hun at hun har benyttet kortet flere ganger tidligere for å komme inn i fengselet.

Jenta ble tatt med til avhør på Beersheba politistasjon, men ble senere løslatt.

Hennes far, Ismail Haniyeh, er leder for den islamistiske gruppa Hamas og ble statminister etter at Hamas vant valget i januar.

Hamas ønsker ikke å anerkjenne Israel som stat før Israel endrer sin politikk sånn at også palestinerne kan få sin egen stat. Israel, USA og EU karakteriserer Hamas som en terroristorganisasjon.

PRESIDENTENS DATTER MED FALSK LEG: Kawla Haniyeh ble arrestert i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling