Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsministerens kontor kjøpte smk.no for 100 000 kr

Tok affære etter at Frp-politiker fikk Ap-post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsministerens kontor har punget ut med 100 000 kroner for domenenavnet smk.no til Frp-politikeren Allan Strand etter at sensitiv Ap-post til internt bruk havnet i Strands innboks, melder Aftenposten.no.

Smk.no har siden 1999 til nå vært domenet til Strands firma Skandinavisk Miniatyr Kulelager AS, mens Statsministerens kontor har det til forveksling like smk.dep.no.

Siv Jensen omtalt som surpomp

I det strategiske Ap-dokumentet som havnet hos Strand, som sitter i lokallagsstyret i Frp i Molde, beskrives Siv Jensen som en surpomp. Det er nærliggende å tro at flere enn denne ene e-posten har havnet hos Skandinavisk Miniatyr Kulelager i åras løp.

Men nå har altså Statsministerens kontor satt en stopper for framtidige forvekslinger ved rett og slett å kjøpe hele domenenavnet av Strand, til den nette sum av 100 000 kroner.

- Vi har betalt Strand 100 000 kroner, bekrefter informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor overfor Dagbladet.no.

- Hvordan ble summen fastsatt?

- Den kom fram etter forhandlinger mellom oss og Strand, og er en økonomisk kompensasjon for endringene han nå må gjøre på nettsidene til firmaet, sier informasjonssjefen, og opplyser at Statsministerens kontor hadde en «grei dialog» med Strand.

KOM GODT UT AV NAVNEFORVIKLINGER: Allan Strand, Frp-politiker og innehaver av Skandinavisk Miniatyr Kulelager. Foto: JAN G. RØE/ROMSDALS BUDSTIKKE. Faksimile: SKANDINAVISK MINIATYR KULELAGERS HJEMMESIDER
KOM GODT UT AV NAVNEFORVIKLINGER: Allan Strand, Frp-politiker og innehaver av Skandinavisk Miniatyr Kulelager. Foto: JAN G. RØE/ROMSDALS BUDSTIKKE. Faksimile: SKANDINAVISK MINIATYR KULELAGERS HJEMMESIDER Vis mer

- Vi er fornøyde med resultatet, sier Østang.

- Første gang

- Var kjøpet av domenenavnet en direkte følge av feilsendingen av Ap-posten?

- Dette var første gang at vår e-post havnet hos Skandinavis Miniatyr Kulelager, og vi ville forhindre at det skjedde på nytt. Derfor overtakelsen, sier Østang.

- Kan dere være sikre på at dette ikke har skjedd før?

- Helt sikre kan vi ikke være, men det er ingenting som tyder på noe annet, sier informasjonssjefen.

- Hva ligger ellers i avtalen mellom dere og Strand?

- Statsministerens kontor skal seinest 8. mai overta smk.no, og dessuten sørge for at personlig e-post til kulelagerfirmaets gamle adresse havner der den skal, sier Øivind Østang ved Statsministerens kontor til Dagbladet.no.

Skandinavisk Miniatyr Kulelager har nå fått det nye domenenavnet strands.no, mens smk.no leder til en midlertidig side der du blir omdirigert til den nye sida.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å få en kommentar til kjøpet fra Allan Strand.

MÅTTE PUNGE UT: Navneforvekslingen kostet Jens Stoltenbergs kontor dyrt.
- FORNØYD MED RESULTATET: Informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling