Statsministerens kontor nekter å gi ut internt notat

Stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersens referat om kontakten med banksjef Rune Bjerke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsministerens kontor (SMK) hemmeligholder flere dokumenter i DnB NOR-saken. Dokumentene omhandler kontakten med banksjef Rune Bjerke, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Nekter for hemmelig-hold
Statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen (Ap) ved SMK avviser overfor Dagbladet.no at det er snakk om flere dokumenter som har med stabssjefens kontakt med banksjefen å gjøre.

- Det er snakk om kun ett notat som omhandler Karl Eiriks (Schjøtt-Pedersen journ anm.) samtaler med Rune Bjerke. Det er et referat. Og det er ikke snakk om noen hemmeligholdelse, framholder Giæver Eriksen.


- Helt ufarlig

Statssekretæren viser til at Kredittilsynet har fått kopi av de omtalte papirene. Kredtittilsynet har også fått utskrift av statsministerens sms-kontakt med banksjef Rune Bjerke, samt utskrift av telefonlogg som er en oppstilling av samtalene Karl Eirik Schjøtt-Pedersen hadde med DnB NOR-sjefen.

SMK ønsker likevel ikke å gi offentligheten innsyn i notatet.

- Dokumentet er i seg selv helt ufarlig. Derfor hadde det egentlig vært opportunt for oss å gi det ut, sier Giæver Eriksen til Dagbladet.no.

Likevel velger Statsministerens kontor å holde notatet tilbake med henvisning til en unntaksbestemmelse i offentlighetsloven.

- Bryter med prinsipp

TILBAKEHOLDER: Statsministerens kontor vil ikke gi offentligheten innsyn i referatet fra samtalene mellom stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og DnB NOR-sjef Rune Bjerke. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
TILBAKEHOLDER: Statsministerens kontor vil ikke gi offentligheten innsyn i referatet fra samtalene mellom stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og DnB NOR-sjef Rune Bjerke. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

- Å frigi dokumentet ville bryte med prinsippet om at vi kan drive intern saksbehandling. Dersom vi hadde gitt det ut, ville vi overtrådt ei grense vi aldri før har overtrådt. SMK har aldri utgitt interne dokumenter. Vi ønsker ikke å flytte på denne grensa, sier Torbjørn Giæver Eriksen. 

Både statsminister Jens Stoltenberg og stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved hans kontor har uttalt at de ikke har noe å skjule i DnB NOR-saken.

Statsministerens kontor nekter å gi ut internt notat

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer