Solgte seg ut etter Dagbladet-sak i 2017:

Statsministerens mann kvittet seg med bompenge-aksjer

Har fortsatt eierandeler i seks aksjeselskaper.

KVITTET SEG MED BOM-AKSJER: Sindre Finnes har i dag ingen eierandeler i selskaper i Bompenge-Norge. Foto: Cicilie Andersen / NTB scanpix
KVITTET SEG MED BOM-AKSJER: Sindre Finnes har i dag ingen eierandeler i selskaper i Bompenge-Norge. Foto: Cicilie Andersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 nektet statsministerens mann Sindre Finnes å offentliggjøre overfor NRK hvilke selskaper han hadde aksjer i. Det kunne han gjøre fordi det ikke fantes noe regelverk som påla ham å gjøre det.

Siden er skatteetatens aksjonærregister blitt åpnet for innsyn, og i september 2017 omtalte Dagbladet Finnes' investeringer.

Han hadde da eierandeler verdt om lag 1,5 millioner kroner i 18 forskjellige selskaper.

Den største enkeltinvesteringen var i teknologiselskapet Q-Free ASA, kjent som leverandør av teknologi for bompengeinnkreving. Aksjeposten var den gang verdt i overkant av 600 000 kroner.

Med årets bompengedebatt har artikkelen blitt mye delt og diskutert blant bompengemotstandere på nett. Nå kan Dagbladet fortelle at Finnes solgte seg ut av selskapet etter Dagbladets artikkel i 2017.

- Jeg solgte meg ut i flere omganger i 2017. Det var etter en totalvurdering, et av elementene var at omtalen, bekrefter Sindre Finnes til Dagbladet.

Tapte penger

I aksjonærregisteret står Finnes oppført med eierandeler i Q-Free ASA fra 31.12.2014, som er så langt tilbake i tid det er tilgjengelig. Det er derfor ikke mulig å se hvilken kurs han kjøpte seg inn på, men Finnes, som sier han ikke husker eksakt når han kjøpte seg inn i selskapet, sier eierposten gikk i tap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer