Solgte seg ut etter Dagbladet-sak i 2017:

Statsministerens mann kvittet seg med bompenge-aksjer

Har fortsatt eierandeler i seks aksjeselskaper.

KVITTET SEG MED BOM-AKSJER: Sindre Finnes har i dag ingen eierandeler i selskaper i Bompenge-Norge. Foto: Cicilie Andersen / NTB scanpix
KVITTET SEG MED BOM-AKSJER: Sindre Finnes har i dag ingen eierandeler i selskaper i Bompenge-Norge. Foto: Cicilie Andersen / NTB scanpixVis mer

I 2014 nektet statsministerens mann Sindre Finnes å offentliggjøre overfor NRK hvilke selskaper han hadde aksjer i. Det kunne han gjøre fordi det ikke fantes noe regelverk som påla ham å gjøre det.

Siden er skatteetatens aksjonærregister blitt åpnet for innsyn, og i september 2017 omtalte Dagbladet Finnes' investeringer.

Han hadde da eierandeler verdt om lag 1,5 millioner kroner i 18 forskjellige selskaper.

Den største enkeltinvesteringen var i teknologiselskapet Q-Free ASA, kjent som leverandør av teknologi for bompengeinnkreving. Aksjeposten var den gang verdt i overkant av 600 000 kroner.

Med årets bompengedebatt har artikkelen blitt mye delt og diskutert blant bompengemotstandere på nett. Nå kan Dagbladet fortelle at Finnes solgte seg ut av selskapet etter Dagbladets artikkel i 2017.

- Jeg solgte meg ut i flere omganger i 2017. Det var etter en totalvurdering, et av elementene var at omtalen, bekrefter Sindre Finnes til Dagbladet.

Tapte penger

I aksjonærregisteret står Finnes oppført med eierandeler i Q-Free ASA fra 31.12.2014, som er så langt tilbake i tid det er tilgjengelig. Det er derfor ikke mulig å se hvilken kurs han kjøpte seg inn på, men Finnes, som sier han ikke husker eksakt når han kjøpte seg inn i selskapet, sier eierposten gikk i tap.

- Det var ikke en lønnsom innvestering. Jeg tapte penger på det, sier Finnes.

Han har fått med seg at artikkelen sirkulerer på nett og brukes som ammunisjon mot Erna Solberg og regjeringens bompengepolitikk.

- Ja, jeg har fått beskjed av venner om dette. Det er forferdelig mye rart folk har skrevet om meg, mye rarere ting enn dette. Jeg har en kamerat som samler på de rare tingene, sier Finnes, som sier han har lært seg å leve med det.

- Forstår du at det stilles spørsmål ved dine aksjer?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Finnes, som i 2017 sa at han imidlertid ikke var overrasket over dette.

- Ville gitt enklere liv

Statsmininisterens mann, som selv er fagsjef i Norsk Industri, har også solgt eierandelene i Marine Harvest, som også ble omtalt i 2017. Mens han hadde aksjer i 18 selskaper i 2017, har han i dag bare eierandeler i seks ulike aksjeselskap: Wallenius Wilhelmsen, Schibsted, Norsk Hydro, Blueeye Robotics, Western Bulk Chartering og én aksje i Independent Tankers Corporation.

Han har ingen kommentar til hvorfor han beholder disse aksjene.

- Hadde det vært enklere å selge alle?

- Jo, det hadde det åpenbart vært. Da hadde jeg fått et enklere liv. Men jeg mener det er en god ting å investere i Norges bedrifter og norsk næringsliv på Oslo børs.

Dagbladet har også spurt Finnes om det har vært tilfeller der han gjennom sin kone eller representasjonsoppdrag har fått tilgang til informasjon vesentlig for lønnsomheten i selskapene der han har investert. Finnes avviser dette blankt.

- Nei, aldri, svarer han.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 279086602


Varnish cache server