Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Statsministerkone testet positivt

Sophie Grégoire Trudeau, kona til den kanadiske statsministerern Justin Trudeau, har fått påvist coronaviruset.

Canadas statsminister Justin Trudeau og hans kone Sophie Gregorie Trudea avbildet i september i fjor. Foto: Justin Tang/The Canadian Press via AP
Canadas statsminister Justin Trudeau og hans kone Sophie Gregorie Trudea avbildet i september i fjor. Foto: Justin Tang/The Canadian Press via AP Vis mer

I ettermiddag kom nyheten om at Canadas statsminister Justin Trudeau hadde valgt å isolere seg etter at kona, Sophie Grégoire Trudeau, utviklet influensaliknende symptomer.

Nå melder CTV at statsministerkona har testet positivt for COVID-19.

Ifølge TV-kanalen bekrefter statsministerens kontor dette i en uttalelse:

- Sophie Grégoire Trudeau ble testet for COVID-19 i dag. Testen kom tilbake positiv. Hun følger medisinske råd og vil forbli i isolasjon for nå.

Ekteparet vil isoleres i hjemmet de neste 14 dagene. Statsministeren skal foreløpig ikke testes, da han ikke har symptomer for øyeblikket.

Grégoire Trudeau skal ha blitt syk etter at hun kom hjem fra et taleoppdrag i Storbritannia. I en uttalelse fra statsministerens kontor tidligere i dag kom det fram at hun umiddelbart kontaktet helsepersonell.

I en uttalelse forteller Grégoire Trudeau at hun opplever «ukomfortable» symptomer.

- Å være i karantene hjemme er ingenting sammenlignet med andre kanadiske familier som går gjennom dette og for de som står overfor mer alvorlige helseproblemer, sier hun.

Ifølge CTV vil statsministeren jobbe hjemmeifra og skal tale til nasjonen på fredag.

I Canada er det så langt påvist over 150 smittetilfeller i seks provinser og ett dødsfall.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!