Statsministermøte om Jugoslavia

Kjell Magne Bondevik og Tysklands statsminister Gerhard Schröder er enige om virkemidlene mot Jugoslavia: - President Slobodan Milosevic må settes under økt press, og en militær aksjon må vurderes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik møtte Schröder i Bonn i dag, og tyskeren gikk langt i å antyde at tålmodigheten med Milosevic er i ferd med å ta slutt.

- Vi har nådd et stadium i denne konflikten der ingen konklusjoner kan utelukkes, inkludert en militær aksjon, sa Schröder på en felles pressekonferanse med Bondevik.

- Det er Milosevic som ene og alene har ansvaret for det politiske og menneskelige dramaet som utspiller seg i Kosovo, sa Schröder.

Bondevik sa til norsk presse etterpå at han og Schröder var enige om at alt må gjøres for at observatørene fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa blir i den serbiske provinsen, og at man i det lengste håper at konflikten skal løse seg på fredelig vis.

Men heller ikke den norske statsministeren utelukket en militær aksjon, selv om mye tyder på at NATO-landene er splittet i synet på hvor effektiv den vil være.

- NATOs aktiveringsordre er jo der, og er ikke trukket tilbake. Så president Milosevic må være klar over at det i verste fall kan bli en militær aksjon. Hvis den må iverksettes, må også NATO tenke igjennom hva som skal være neste skritt. For det er neppe en løsning bare å bombe. Man må vite hva man vil, også på bakken, sa Bondevik.

(NTB)