Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsministermøte om Jugoslavia

Kjell Magne Bondevik og Tysklands statsminister Gerhard Schröder er enige om virkemidlene mot Jugoslavia: - President Slobodan Milosevic må settes under økt press, og en militær aksjon må vurderes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik møtte Schröder i Bonn i dag, og tyskeren gikk langt i å antyde at tålmodigheten med Milosevic er i ferd med å ta slutt.

- Vi har nådd et stadium i denne konflikten der ingen konklusjoner kan utelukkes, inkludert en militær aksjon, sa Schröder på en felles pressekonferanse med Bondevik.

- Det er Milosevic som ene og alene har ansvaret for det politiske og menneskelige dramaet som utspiller seg i Kosovo, sa Schröder.

Bondevik sa til norsk presse etterpå at han og Schröder var enige om at alt må gjøres for at observatørene fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa blir i den serbiske provinsen, og at man i det lengste håper at konflikten skal løse seg på fredelig vis.

Men heller ikke den norske statsministeren utelukket en militær aksjon, selv om mye tyder på at NATO-landene er splittet i synet på hvor effektiv den vil være.

- NATOs aktiveringsordre er jo der, og er ikke trukket tilbake. Så president Milosevic må være klar over at det i verste fall kan bli en militær aksjon. Hvis den må iverksettes, må også NATO tenke igjennom hva som skal være neste skritt. For det er neppe en løsning bare å bombe. Man må vite hva man vil, også på bakken, sa Bondevik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling