Statsministersønn bortført etter skuddveksling i valgkampen

Samtidig har Reuters fått tak i Taliban-oversikt over planlagte selvmordsbombinger på valgdagen.

SKREV BREV: Talibans leder i Pakistan, Hakimullah Mehsud, skal i et brev til terrorgruppas talsmann ha beskrevet omfattende detaljer rundt selvmordsbombing-planer på den kommende valgdagen, lørdag. Bildet er hentet fra 2008. Foto: AFP / AMAJEED / NTB Scanpix
SKREV BREV: Talibans leder i Pakistan, Hakimullah Mehsud, skal i et brev til terrorgruppas talsmann ha beskrevet omfattende detaljer rundt selvmordsbombing-planer på den kommende valgdagen, lørdag. Bildet er hentet fra 2008. Foto: AFP / AMAJEED / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ali Haider Gilani, sønn av Pakistans tidligere statsminister, Yousuf Raza Gilani, ble bortført etter en skuddveksling ved byen Multan i Panjab, Pakistan. Gilanis personlige sekretær ble drept i skuddvekslingen.

Det melder Reuters.

- Folk kom på motorsykkel. De hadde også en bil med seg, og avfyrte skudd og bortførte Yousuf Raza Gilanis sønn, Ali Haider, i en svart Honda, opplyser politimann Khurram Shakur til Al Jazeera.

Gilani, som er medlem av Pakistans folkeparti, skal ha vært på vei til et møte med andre politiske ledere i forbindelse med valget denne uka.

- Planlegger selvmordsbombinger på valgdagen Samtidig har Reuters fått tak i et brev lederen av Pakistans Taliban, Hakimullah Mehsud, skal ha skrevet 1. mai.

I brevet, som er sendt til talsmannen for den islamistiske bevegelsen, finnes blant annet informasjon om flere selvmordsbombinger gruppa skal ha planlagt til  valgdagen, som avholdes i landet lørdag.

- Vi aksepterer ikke dette systemet av vantro personer som blir kalt et demokrati, skriver Meshud i brevet.

Ifølge Reuters er valgkampanjen tidenes mest voldelige, da Taliban allerede har forhindet flere politiske ledere i å fullføre sine valgkampanjer.

BORTFØRT: Ali Haider Gilani, sønn av Pakistans tidligere statsminister, Yousuf Raza Gilani, ble bortført under en skuddveksling i Pakistans Panjab-provins, torsdag. Foto: AFP / STR / NTB Scanpix
BORTFØRT: Ali Haider Gilani, sønn av Pakistans tidligere statsminister, Yousuf Raza Gilani, ble bortført under en skuddveksling i Pakistans Panjab-provins, torsdag. Foto: AFP / STR / NTB Scanpix Vis mer

Rehman Malik, som er tidligere innenriksminister og lederen for Folkepartiet, sier følgende til Al Jazeera:

- Det er krig mellom pro- og anti-Talibanere i dette landet. De har fanget vår leders sønn. Vi er triste, og ber for at han kommer seg trygt hjem igjen.

- Vil ikke la valget skje Talibans talsmann, Ihsanullah Ihsan, hevder at gruppa ikke står bak bortføringen av Pakistans tidligere statsminister. 

Det pakistanske militæret forteller at de kommer til å sende ut 300 000 sikkerhetstjenestemenn og 32 000 soldater til Punjab-provinsen, i håp om å unngå ytterligere konflikter på valgdagen.

- Hvis vi ikke får broren min tilbake i kveld, vil jeg ikke la dette valget skje i mitt område, sier Gilanis bror, Musa, ifølge Reuters.

TIDLIGERE STATSMINISTER: Yousuf Raza Gilans sønn er bortført. Taliban sier til nyhetskanalen Al Jazeera at det ikke er de som har tatt sønnen hans. Foto: AP / Zeeshan Hussain / NTB Scanpix
TIDLIGERE STATSMINISTER: Yousuf Raza Gilans sønn er bortført. Taliban sier til nyhetskanalen Al Jazeera at det ikke er de som har tatt sønnen hans. Foto: AP / Zeeshan Hussain / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer