Statsministre samlet om ny bok

Statsminister Kjell Magne Bondevik og fire tidligere statsministre var til stede i regjeringskvartalets høyblokk da boken «Maktens høyborg» ble lansert i dag. Boken handler om Statsministerens kontors historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Bondevik sa det var en historisk begivenhet at så mange av hans forgjengere var til stede samtidig i høyblokken der Statsministerens kontor troner på toppen. De fire som benket seg rundt den nåværende regjeringssjefen var Per Borten, Lars Korvald, Odvar Nordli og Kåre Willoch. Dessuten var mange tidligere ansatte på alle plan ved Statsministerens kontor til stede.

Alle de fire tidligere ministrene pluss Bondevik har skrevet egne kapitler i boka om sine erfaringer i statsministerstolen. Borten bidrar med kapittelet «Om å lede en koalisjonsregjering». Korvald skriver om å være «Statsminister for ett år», Nordli kaster et «Tilbakeblikk» og Willoch summerer «Erfaringer fra ettparti- og koalisjonsregjeringer».

Stab på 50

Bondevik presenterer «Sentrumsregjeringens politiske profil», mens Thorbjørn Jagland tar for seg «Ny lederrolle i en ny tid» og Gro Harlem Brundtland forteller om «Mindretallsregjeringer». Avdøde Jan P. Syse har sett nærmere på forholdet mellom «Statsministeren og Kongen». Dessuten finnes det portretter av statsministre etter krigen, skrevet av folk med tilknytning til de portretterte ministrene. Kjell Magne Bondevik har skrevet presentasjonen av partifellen Lars Korvald - legpredikanten fra Nedre Eiker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer