Statsråd auksjonert bort

I forbindelse med årets Operasjon Dagsverk ble utviklingsminister Anne Kristin Sydnes auksjonert bort på nettet. I formiddagstimene i dag ble auksjonen avsluttet. Resultat: 16 100 kroner for to arbeidstimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den heldige kjøperen av ministeren ble Kommunikasjonshuset Inferno. 16 100 kroner betalte de for å bruke Sydnes to timer under Operasjon Dagsverk.

- Vi på Inferno er optatt av nord/sør-problematikk og tror unge i dag er mer engasjerte enn det folk generelt aner. Derfor ønsker vi å prate med Sydnes om hvordan vi kan utløse dette engasjementet, sier Morten Nordvang i reklameselskapet.

Ved å gi bud på www.qxl.no kunne du leie Anne Kristin Sydnes 26.oktober. Sydnes stilte seg disponibel til å gjøre hva som helst av arbeid for Operasjon Dagsverk.

Hjertesak

Årets innsamlingsaksjon går til en av ministerens hjertesaker - arbeidet mot hiv og aids i det sørlige Afrika og Latin-Amerika.

- Hiv stopper ikke ved landegrensene, det bør ikke solidaritet gjøre heller, sier Sydnes.

- Kampen mot hiv og aids er noe av det viktigste vi kan holde på med i utviklingsarbeidet. Klarer vi ikke å bekjempe dette problemet, vil mye annet utviklingsarbeid være meningsløst.

Ministeren var veldig fornøyd med summen Kommunikasjonshuset brukte for å leie henne i to timer.

- Det var morsomt at det kom inn såpass mye penger. Det går til en så god sak og jeg er glad for å få være med på dette, sier Anne Kristin Sydnes.

- Vi synes det er moro at hun stiller opp og viser solidaritet. Og det er jo ekstra fint at jobben hun skal gjøre bidrar til å engasjere unge, sier leder av OD Vegard Hole.

UTLEID: Neste torsdag skal minister Anne Kristin Sydnes jobbe to timer for Operasjon Dagsverk.