Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsråd dukket opp på jobb igjen

Den svenske integreringsministeren skværet opp med Reinfeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):På sin 12. dag som statsråd dukket den svenske integreringsministeren Tomas Bullström opp på jobb igjen. Han har vært sykmeldt siden sist onsdag, og har skåret klar av samme stormen som de to andre svenske ministrene som ikke har betalt kringkastingslisens i en årrekke.

Men Billström kommer ikke til å trekke seg slik handelsminister Maria Borelius og kulturminister Cecilia Stegö Chilò ble tvunget til å gjøre.

- Jeg har ingen planer om å gå av. Jeg har gått gjennom saken med statsminister Fredrik Reinfeldt, og vi har avklart oss i mellom. Jeg kommer ikke til å gå i detalj om hva vi har pratet om, sier Billström til Dagens Nyheters nettutgave.

Han avviser spekulasjoner om at sykmeldingen har noe å gjøre med rabalderet rundt tv-lisensen. Bjarne Håkon Hanssens svenske statsrådkollega har vært sliten etter en intensiv valgkamp.

-Jeg hadde behov for hvile og søvn, sier Billström.

I motsetning til Borelius og Stegö Chilò har han sluppet å svare for svart betaling av barnevakter i tillegg.

Billström har før han ble utnevnt til statsråd brukt ideologiske årsaker som forklaring på at han da ikke ville betale tv-lisens.

 SPØRSMÅLSTEGN:  Integreringsminister Tomas Billström (nr. to fra venstre) mener spørsmålstegnet over hans hode kan fjernes. I dag har han dukekt opp på jobb og sier han har skværet opp med statsminister Ferdrik Reinfeldt om tv-lisens. Men finansminister Anders Borg (under det andre spørsmålstegn) må fortsatt svare for sine betaling rett i lomma på barnevakten. Foto: Scanpix.
SPØRSMÅLSTEGN: Integreringsminister Tomas Billström (nr. to fra venstre) mener spørsmålstegnet over hans hode kan fjernes. I dag har han dukekt opp på jobb og sier han har skværet opp med statsminister Ferdrik Reinfeldt om tv-lisens. Men finansminister Anders Borg (under det andre spørsmålstegn) må fortsatt svare for sine betaling rett i lomma på barnevakten. Foto: Scanpix. Vis mer