Statsråd satt i styret i fjorddumpingsselskap: - Jeg har ingen aksjer

Kulturminister Thorhild Widvey var tidligere styremedlem i Nordic Mining.

TETTE BÅND: Kulturminister Thorild Widvey (H) sitter i regjeringen som i april sa ja til dumping av gruveavfall i Førdefjorden. Før hun ble statsråd, satt hun i styret i gruveselskapet Nordic Mining. 
Foto: Nina Hansen
TETTE BÅND: Kulturminister Thorild Widvey (H) sitter i regjeringen som i april sa ja til dumping av gruveavfall i Førdefjorden. Før hun ble statsråd, satt hun i styret i gruveselskapet Nordic Mining. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens Nordic Mining fremdeles ventet på myndighetenes avgjørelse, satt Thorhild Widvey som styremedlem i gruveselskapet. I april sa regjeringen ja til gruveavfallsdumping i Førdefjorden.

- Jeg gikk ut av styret i Nordic Mining i juni 2013, altså flere måneder før jeg ble utnevnt til statsråd, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) til Dagbladet.

Widvey ble kulturminister i Erna Solbergs regjering da den ble etablert 16. oktober 2013.

I 2012 og 2013, i en periode da gruveselskapet fremdeles ventet på en avgjørelse fra norske myndigheter om avfallsdumpingen i Førdefjorden, satt hun som styremedlem i selskapene Nordic Mining ASA og det heleide datterselskapet Nordic Rutile AS.

Som kulturminister var Widvey en del av regjeringen som 17. april i år ga Nordic Mining tillatelse til å lage sjødeponi for gruveavfall i Førdefjorden, på anbefaling fra Miljødirektoratet.

- Regjeringen var selvsagt kjent med at jeg satt i styret i Nordic Mining fram til juni 2013, sier Widvey.

Øvet press Miljødirektoratets anbefalingen om rutilutvinning i Engebøfjellet i Sogn og Fjordane ble gitt Klima- og miljødepartementet i februar 2015, bare tre måneder etter at direktoratet, ut fra rene miljøhensyn, hadde advart mot prosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.