Statsråd satt i styret i fjorddumpingsselskap: - Jeg har ingen aksjer

Kulturminister Thorhild Widvey var tidligere styremedlem i Nordic Mining.

TETTE BÅND: Kulturminister Thorild Widvey (H) sitter i regjeringen som i april sa ja til dumping av gruveavfall i Førdefjorden. Før hun ble statsråd, satt hun i styret i gruveselskapet Nordic Mining. 
Foto: Nina Hansen
TETTE BÅND: Kulturminister Thorild Widvey (H) sitter i regjeringen som i april sa ja til dumping av gruveavfall i Førdefjorden. Før hun ble statsråd, satt hun i styret i gruveselskapet Nordic Mining. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens Nordic Mining fremdeles ventet på myndighetenes avgjørelse, satt Thorhild Widvey som styremedlem i gruveselskapet. I april sa regjeringen ja til gruveavfallsdumping i Førdefjorden.

- Jeg gikk ut av styret i Nordic Mining i juni 2013, altså flere måneder før jeg ble utnevnt til statsråd, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) til Dagbladet.

Widvey ble kulturminister i Erna Solbergs regjering da den ble etablert 16. oktober 2013.

I 2012 og 2013, i en periode da gruveselskapet fremdeles ventet på en avgjørelse fra norske myndigheter om avfallsdumpingen i Førdefjorden, satt hun som styremedlem i selskapene Nordic Mining ASA og det heleide datterselskapet Nordic Rutile AS.

Som kulturminister var Widvey en del av regjeringen som 17. april i år ga Nordic Mining tillatelse til å lage sjødeponi for gruveavfall i Førdefjorden, på anbefaling fra Miljødirektoratet.

- Regjeringen var selvsagt kjent med at jeg satt i styret i Nordic Mining fram til juni 2013, sier Widvey.

Øvet press Miljødirektoratets anbefalingen om rutilutvinning i Engebøfjellet i Sogn og Fjordane ble gitt Klima- og miljødepartementet i februar 2015, bare tre måneder etter at direktoratet, ut fra rene miljøhensyn, hadde advart mot prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer