Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsråd sinker fusjonen

Fusjonsforhandlingene mellom Telenor og Telia er full av såre tær, og sure oppstøt. Nye norske krav har gjort svenskene sure, men allikevel blir fusjonsavtalen trolig undertegnet neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De svenske sjefene i Telia skal ha følt seg tråkket på tærne og reagerte negativt på Telenors nye krav i fusjonsforhandlingene. Det norske selskapet har stilt ultimatum om at hovedkontorene for mobiltelefoni, internettbasert kommunikasjon og kataloger skal havne i Norge. Det falt altså svenskene tungt for brystet.

Statsråd sinker

Avtalen skulle egentlig blitt undertegnet på onsdag denne uka, men nye norske krav og ny norsk samferdselsminister gjorde at avtaleundertegnelsen er forsinket.

- Det at vi fikk en ny statsråd er nok en medvirkende årsak til forsinkelsene. Det har vært mye å sette seg inn i, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard til Dagbladet :på nettet.

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll (KrF) fikk nøklene til sitt nye departement mandag ettermiddag, to dager senere sprakk tidsplanen for telefusjonen.

Telenor regner med at eierne, den norske og svenske staten, klarer å bli enige om en avtale i løpet av neste uke.

- Vi hadde håp om å greie å bli enige innen tidsfristen går ut i morgen, men det ser ut til at avtalen kan undertegnes først i neste uke, sier Melgaard.

- Det hadde vært rart om vi hadde vært enige allerede nå. Vi regner med å bli enige, vi har fortsatt tid til å forhandle, sier det svenske næringsdepartementets pressetalsmann Lars Georgsson til Dagens Industri.

Den svenske staten mener ifølge avisa at lokaliseringen av hovedkontorene er et underordnet spørsmål, og er innstilt på at avtalen skal undertegnes.