Statsråd ukjent med nye planer for IT Fornebu

Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer (V) er ikke kjent med planene om å etablere en stiftelse på Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Prosjektleder Gudmund Hernes i IT Fornebu vil ha med seg Universitetet i Oslo, NTNU i Trondheim, Høyskolen i Oslo og Bedriftsøkonomisk instititutt i et fremtidig Fornebu-senter, ifølge Adresseavisen i dag.

Fornebu-visjonene til den tidligere statsråden i flere Ap-regjeringer, ble tatt opp i Stortingets spontan-spørretime av SVs nestleder Øystein Djupedal.

Djupedal fryktet at vi står overfor etableringen av «et miniuniversitet» på Fornebu, uten at Stortinget og regjeringen har forberedt saken. Han ba regjeringen sørger for å utrede konsekvensene dersom flere fag trekkes inn i et kunnskapssenter på Fornebu.

Konturer

- Vi begynner å ane konturene av hva det legges opp til. Det dreier seg ikke bare om informasjonsteknologi, men om bioteknologi, medisinsk teknologi og andre kommersielt spennende fag. Vi står kanskje foran etableringen av et miniuniversitet, et kraftsentrum for kunnskap og kompetanse med utelukkende attraktive og spennende fag, sa Djupedal.

Statsråd Eldbjørg Løwer sa hun ikke kjente til disse planene. Hun sa at hun så langt har forholdt seg til Fred. Olsens visjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer