Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsråd ukjent med nye planer for IT Fornebu

Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer (V) er ikke kjent med planene om å etablere en stiftelse på Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prosjektleder Gudmund Hernes i IT Fornebu vil ha med seg Universitetet i Oslo, NTNU i Trondheim, Høyskolen i Oslo og Bedriftsøkonomisk instititutt i et fremtidig Fornebu-senter, ifølge Adresseavisen i dag.

Fornebu-visjonene til den tidligere statsråden i flere Ap-regjeringer, ble tatt opp i Stortingets spontan-spørretime av SVs nestleder Øystein Djupedal.

Djupedal fryktet at vi står overfor etableringen av «et miniuniversitet» på Fornebu, uten at Stortinget og regjeringen har forberedt saken. Han ba regjeringen sørger for å utrede konsekvensene dersom flere fag trekkes inn i et kunnskapssenter på Fornebu.

Konturer

- Vi begynner å ane konturene av hva det legges opp til. Det dreier seg ikke bare om informasjonsteknologi, men om bioteknologi, medisinsk teknologi og andre kommersielt spennende fag. Vi står kanskje foran etableringen av et miniuniversitet, et kraftsentrum for kunnskap og kompetanse med utelukkende attraktive og spennende fag, sa Djupedal.

Statsråd Eldbjørg Løwer sa hun ikke kjente til disse planene. Hun sa at hun så langt har forholdt seg til Fred. Olsens visjon.

- Det er hans visjon jeg har ønsket å få konkretisert så langt. Men andre kan ha meldt sin interesse uten at jeg kjenner til det, sa hun.

Statsråden poengterte at senteret er en sak for en samlet regjering, i og med at det vil omfatte et mangfold fra nærings- til utdanningsvirksomhet.

Stiftelse

Ifølge avisa ønsker Hernes å trekke inn universiteter og høyskoler i en stiftelse som skal stå for utdannelsesdelen på Fornebu. Men stiftelsen bør i prinsippet være åpen også for andre, ifølge prosjektlederen.

Hernes ser også for seg en «bedriftsavdeling» i IT Fornebu hvor Telenor går inn, og en «kuvøseavdeling» som tilbyr et miljø for nyetablering av bedrifter.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!