- Statsråden er ute på ville veier

Sentrale politikere kan ikke forstå at Bjarne Håkon Hanssen ikke vil granske oljeselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen har måttet tåle kraftige reaksjoner fra opposisjonen for sin manglende vilje til å granske oljeselskapet ConocoPhillips, etter at Dagbladet.no 2. februar skrev at statsråden feilinformerte Stortinget i spørretimen.

- Statsråden er ute på ville veier. Jeg forstår ikke hvorfor han ikke nedsetter en gransking. Det som er viktig her, er å komme til bunns i påstandene om at informasjon ikke når fram til ekspertene som skal utrede de skadde oljearbeiderne, sier 1. nestleder Kenneth Svendsen (Frp) i Arbeids- og sosialkomiteen og utdyper:

- Skadegruppa trenger svar nå, og da en gransking eneste mulighet. Dessuten vil en gransking også ha en forebyggende effekt. Selskapene vil måtte legge fram alle fakta, helt åpent, sier Svendsen.

- Feilinformerte Stortinget

Bakgrunnen for misnøyen er at Stortingsrepresentant Åse Gunhild Woie Duesund (Krf) under den ordinære spørretimen i Stortinget 31.januar stilte statsråd Bjarne Håkon Hanssen spørsmål om han ikke nå vil beordre en gransking, etter at Dagbladet.no har avdekket at oljeselskapet ConocoPhillips har tilbakeholdt giftinformasjon som er nødvendig for at skadde oljearbeidere får en rettferdig yrkesmedisinsk vurdering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer