- Statsråden har kun vist omsorg for seg selv

Tidligere Telenor-styreleder Svein Aaser går hardt ut mot næringsminister Monica Mæland (H) og mener Deloittes granskningsrapport viser at det var feil å gi ham sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har i min 40 år lange karriere i næringslivet aldri opplevd at en statsråd har utøvd så svakt eierskap som Monica Mæland. Statsråden har vært mest opptatt av å gi et inntrykk av politisk handlekraft. Hun har kun vist omsorg for seg selv i denne saken, sier Aaser til Dagens Næringsliv.

30. oktober i fjor måtte han gå av etter mistillit fra Mæland. Bakgrunnen var ny informasjon om Telenor-styrets håndtering av Vimpelcom-saken, informasjon statsråden mente både hun og Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité burde fått tidligere.

- Næringsministeren burde ventet til Deloitte-rapporten forelå før hun sparket meg. Det er ingenting i rapporten som indikerer at hun burde handlet som hun gjorde, sier Aaser.

Mæland avviser kritikken fra Aaser.

- Det er ikke unaturlig at en avsatt styreleder har behov for å skrive sin egen historie. Aaser og jeg har helt ulik oppfatning av denne saken. Rapporten fra Deloitte styrker etter min mening de grundige vurderinger som ble foretatt i forbindelse med hans avgang, svarer hun.

(NTB)