Statsråden krever svar

Bjarne Håkon Hanssen har nedsatt en arbeidsgruppe som skal levere en rapport om kjemisk helsefare blant oljearbeidere innen lille julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser fram imot konklusjonene og tror dette vil bli et viktig bidrag for å komme et skritt videre i arbeidet med kjemisk helsefare, i samarbeid med industrien, sier pressetalskvinne Inger Anda i Petroleumstilsynet.

Ekstraordinært møte

Onsdag i forrige uke var Sikkerehetsforum samlet til ekstraordinært møte for å diskutere den kommende HMS-meldingen offshore, som arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen skal levere til Stortinget til våren. Her ble det gjort klart at Hanssen vil nedsette en hurtigarbeidende arbeidsgruppe under ledelse av Petroleumstilsynet, etter Dagbladets avsløringer om skadde eller døde oljearbeidere.

Allerede lille julaften skal gruppa levere en omfattende rapport som «skal brukes som grunnlag for HMS-meldingen for petroleumsvirksomheten og meldingens beskrivelse av kjemikaliebruken offshore.»

Optimismen stiger

-  Vi er fornøyde med mandatet og arbeidsgruppas sammensetning. Det gir oss grunn til å være optimistiske med tanke på resultatet, sier pressetalskvinne Inger Anda i Petroleumstilsynet.

-  Det er på høy tid og virkelig bra at det endelig skjer noe i forhold til alle oss som er blitt syke sier giftskadde Jan Terje Biktjørn. Biktjørn har nylig fått diagnosen løsemiddelskadd etter et langt arbeidsliv på Ekofisk-feltet.

-  Jeg ser virkelig fram til at ting kommer på bordet, og håper at alle som er blitt syke nå kan få sin rettmessige yrkesmedisinske utredning, sier Biktjørn.

 TAR AFFÆRE: Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen vil til bunns i helseskadene i oljeindustrien. En sammensatt arbeidsgruppe med et klart mandat skal finne årsakssammenhengene til oljemarerittet." Foto: Rune I. Myhre
TAR AFFÆRE: Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen vil til bunns i helseskadene i oljeindustrien. En sammensatt arbeidsgruppe med et klart mandat skal finne årsakssammenhengene til oljemarerittet." Foto: Rune I. Myhre Vis mer
FØR: Jan-Erik Tandberg etter oppussingsarbeid 2004.
NÅ: Jan-Erik Tandberg.