Statsrådene vil ikke betale for flomsikring i Kvam

Verken samferdselsministeren eller olje- og energiministeren lover penger til flomsikring i Kvam i Gudbrandsdalen.

SIER NEI: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) la mandag ut på biltur langs E6 med Carl I. Hagen og statssekretær Bård Hoksrud (t.v.). for å sjekke veistandarden i Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SIER NEI: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) la mandag ut på biltur langs E6 med Carl I. Hagen og statssekretær Bård Hoksrud (t.v.). for å sjekke veistandarden i Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og olje- og energiminister Tord Lien besøkte det flomutsatte tettstedet i Nord-Fron kommune mandag, men ingen av dem kunne love penger til flytting av fylkesveien i Veikledalen, melder NRK.

Det er allerede bygd en demning i Veikledalen, men de to neste demningene må på plass raskt for at Kvam skal sikres mot nye flommer. For å bygge disse må fylkesvei 119 flyttes opp i dalføret, noe som vil koste 45 millioner kroner. Begge statsrådene mener det er fylkeskommunen som må ta regningen, siden det er fylkeskommunene som har ansvaret for fylkesveiene i Norge.

- Det er fylkeskommunen som eier veien som gjentatte ganger blir tatt av flom. De bør ha en egeninteresse av å finne en god plass å legge veien, og samtidig bidra til å kunne sikre befolkningen i Kvam, sier Tord Lien.

Solvik-Olsen kunne heller ikke gi noen løfter, men sa at saken kommer til å bli diskutert med fylkeskommunen og statsrådskollegaen.

Ordfører Olav Røssum mener situasjonen er frustrerende og peker på at selv om det er fylkeskommunen som har ansvaret, så får de store deler av midlene sine fra nettopp staten.

- Til sjuende og sist blir det staten som må betale uansett. Det er dumt at fylkeskommunen blir en kasteball i dette spillet, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer