Statsrådens rederi anmeldt

TROMSØ (Dagbladet): Fiskeriminister Peter Angelsens rederi, Steinfjordfisk, er politianmeldt for ulovlig dumping av fisk. Det skriver avisa Nordlys i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nordlys skal fem tonn fisk ha blitt i igjen i sjøen utenfor Sørøya i Finnmark. Kontrollverket var til stede på fiskefeltet og avslørte saken.

- Vi har ansett saken som en klar overtredelse av dumpingbestemmelsene, derfor har vi gått til det skritt å anmelde saken, sier Jens Petter Hansen til Nordlys, han er seksjonsleder for kontroll- og overvåkingstjenesten for fiskefelt.

Dumpingen av sei skjedde i slutten av august, anmeldelsen er sendt Vest Finnamrk politidistrikt i Hammerfest.

Nordlys skriver at fiskeriminister Angelsen eier 45 prosent av rederiet Steinfjordfisk AS, som igjen eier båten «Skolmen». Det var denne båten som ble tatt for dumping utenfor finnmarkskysten.

Resten av selskapet eies av Angelsens sønn og to brødre.

- Jeg kjenner ikke saken og har ingen kommentarer. Jeg er ikke direkte involvert i drifta, og dette endrer ikke min holdning til at alt skal foregå i ordnede former på havet, sier Angelsen til Nordlys.

Da de lave fiskekvotene for år 2000 ble kjent i forrige uke oppfordret Angelsen til en moralsk opprusttning i fiskerinæringa.

I SØKELYSET: Fiskeriminister Peter Angelsens rederi er anmeldt for ulovlig dumping.