Statssekretær tar opp misjonærsak i Nepal

Statssekretær Sigrunn Møgedal i Utenriksdepartementet reiser lørdag til Nepal, blant annet for å ta opp saken om den fengslede misjonæren Trond Berg med nepalske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den kristne ukeavisa Magazinet øker nå Utenriksdepartementet presset på Nepal for å få ut den norske misjonæren, som har sittet fengslet i tre uker. Berg er anklaget for å ha forsøkt å omvende nepalesere til kristendommen.

Statssekretær Sigrunn Møgedal i UD skal under oppholdet blant annet åpne et kraftverk som er finansiert av norske bistandsmidler. Men Møgedal bekrefter overfor Magazinet at hun også kommer til å ta opp Berg-saken med de nepalske myndighetene.

- Vi ønsker å tydeliggjøre overfor Nepal at dette er en sak vi er opptatt av på politisk nivå i Norge, sier Møgedal til Magazinet.

Hun har selv vært misjonær i Nepal i 12 år og tror den erfaringen hun har opparbeidet kan tilføre en ny dimensjon i arbeidet med å få Berg frigitt.

(NTB)

FENGSLET: Misjonæren TRond Berg sitter fortsatt fengselt  Nepal. I helga kom resten av familien hans hjem til Bergen. Bildet ble tatt før familien reiste til Katmandu tidlig i høst.
FENGSLET: Misjonæren TRond Berg sitter fortsatt fengselt Nepal. I helga kom resten av familien hans hjem til Bergen. Bildet ble tatt før familien reiste til Katmandu tidlig i høst. Vis mer
FENGSLET: Misjonæren TRond Berg sitter fortsatt fengselt Nepal. I helga kom resten av familien hans hjem til Bergen. Bildet ble tatt før familien reiste til Katmandu tidlig i høst.