RÅKJØRTE:  Statssekretær i Nærings- og Handelsdepartementet (NHD) ble tatt for råkjøring i forrige måned og mistet lappen. Foto: Uffe Frandsen
RÅKJØRTE: Statssekretær i Nærings- og Handelsdepartementet (NHD) ble tatt for råkjøring i forrige måned og mistet lappen. Foto: Uffe FrandsenVis mer

Statssekretær tatt for råkjøring - mistet lappen

Roger Ingebrigtsen i Næringsdepartementet tatt i 88 km/t i 60-sona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statssekretær i Næringsdepartementet Roger Ingebrigtsen (Ap) har blitt tatt for råkjøring, melder Nordlys.

Den profilerte Ap-politikeren ble stanset av politiet da han var på vei til et møte i Karsløy kommune for en måned siden, skriver avisa.

Han ble tatt av lensmannen, og registrert med en fart på 88 km/ t i 60-sona. Ingebrigtsen ble ilagt en bot på 8000 kroner og fikk beslaglagt førerkortet for fire måneder.

- Jeg beklager overfor alle. Jeg er lei meg og angrer på at jeg kjørte for fort, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Han har vedtatt boten og førerkortbeslaget.

Hadde hastverk Ingebrigtsen hadde dårlig tid da han ble tatt for råkjøringen av politiet.
 
- Jeg beklager det som har skjedd, og det finnes ingen unnskyldning for dette. Hastverk kan ikke brukes som begrunnelse for å kjøre for fort. Det gjelder for alle og spesielt for meg, sier han.

Det er imidlertid ikke første gangen rikspolitikeren blir fratatt førerkortet etter å ha kjørt for fort. Derfor lover Ingebrigtsen nå bot og bedring.

- Det samme skjedde for 12 år siden, og dette viser at jeg ikke tok et skikkelig oppgjør med min kjøring da. Nå vil jeg bruke de fire månedene uten førerkort på å ta et skikkelig oppgjør med meg selv og min måte å kjøre bil på, sier han til Dagbladet.

«Raske Roger» Ingebrigtsen har tidligere jobbet som journalist i blant annet Dagbladet og fikk etter hvert kallenavnet «raske Roger» på grunn av en ivrig og pågående stil.

- Tror du kallenavnet «raske Roger» vil få en ny betydning etter dette?

- Det navnet har jeg levd med siden jeg var et parogtjue og det blir vel ikke mindre bruk av kallenavnet etter dette, sier Ingebrigtsen.