Statue vandalisert: - Vi er sjokkert

Den over 200 år gamle statuen av vannymfen Sabrina ble tagget ned i påska, ifølge en britisk bevaringsorganisasjon.

VANDALISERT: Statuen av vann-nymfen Sabrina ble vandalisert i påska. Nå er den heldigvis tilbake til sin gamle prakt. Foto: National Trust.
VANDALISERT: Statuen av vann-nymfen Sabrina ble vandalisert i påska. Nå er den heldigvis tilbake til sin gamle prakt. Foto: National Trust. Vis mer
Publisert

En over 200 år gammel statue i England har blitt vandalisert av en ukjent pøbel, det kunngjorde den britiske bevaringsorganisasjonen National Trust.

Statuen ble tagget ned med blå fargestift, som kan være svært vanskelig å fjerne fra gamle skulpturer.

- Vi er sjokkert over at dette har skjedd, sa en talsperson for National Trust i en uttalelse til CNN på fredag.

Vandaliseringen ble oppdaget på påskeaften, men National Trust forteller at de nå har klart å fjerne «graffitien», etter å ha fått råd fra bevaringseksperter.

- Skuffende

- Selv om de er skuffende, så er slike hendelser veldig sjeldne. Spesielt når man tenker på at millioner av besøkende nyter og respekterer stedene som vi tar vare på.

Det er foreløpig uklart hvem som står bak hærverket.

Statuen av Sabrina ble designet av den kjente britiske billedhuggeren John Bacon tidlig på 1770-tallet, og er hogget ut av stein.

Den befinner seg i ei grotte som opprinnelig var dekorert med eksotiske skjell, koraller og edelsteiner, ved siden av en kunstig slangeformet innsjø.

Antatt å være over 200 år

Det er ikke helt sikkert når statuen ble laget, men National Trust forteller at den antas å være fra enten midten av 1780-tallet eller 1802.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer