- Statuen gråter blod

Det hevder religiøse italienere, som har strømmet til statuen av den avdøde presten Padre Pio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av troende italienere har reist for å se statuen av Padre Pio i Sicilia-byen Messina, etter at en forbipasserende så at det rant noe ut av øyet på statuen tirsdag kveld. Han tilkalte en prest som forgjeves forsøkte å tørke bort den røde væsken som rant fra øyet, melder BBC.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa kom hendelsen på kveldsnyhetene og like etter strømmet 2000 mennesker til statuen som står utenfor en kirke i byen.

Politiet i byen har tatt en prøve av væsken, og har sendt det til analyse.

I juni kommer paven for å gjøre Padre Pio til en helgen. Padre Pio de Pietrelcine er en av de mest respekterte religiøse personene i italiensk historie. Han er sett på som den første presten på flere århundre som hadde Jesu sårmerker fra korsfestelsen - sårene på hendene, føttene og på siden av magen.

Padre Pio døde i 1968, 81 år gammel, men er langt fra glemt. Hvert år tiltrekker den to meter høye bronsestatuen syv millioner besøkende, noe som er det samme som det religiøse stedet Lourdes kan vise til.

TØRKER: Påstander om at statuer gråter er ikke uvanlig i Italia, men det er populariteten til Padre Pio som har gjort dette til en spesiell sak.