Stavanger: 5144 kroner Søndre Land: 17 441 kroner

Hvor du bor i landet har mye å si for lommeboka. Sjekk hvor mye din kommune tar i kommunale gebyrer til bolig.

BEST - OG VERST:  Ap's Cecilie Bjelland (t.v) utfordrer Høyre-styret i avgiftsbillige Stavanger. — De kommunale tjenesten skal drives rimelig og effektivt. Avgiftene skal ikke subsidiere annen kommunal aktivitet, sier Bjelland som er med i byens storkoalisjon. I Søndre Land er de høyeste gebyrene, her mener ordfører Reidar Eriksen (Bygdelista) at de kommunale avgiftene er for høye, og foreslår drastiske tiltak for å senke dem. Foto: Foto: Trond Sørås /Christian Roth Christensen
BEST - OG VERST: Ap's Cecilie Bjelland (t.v) utfordrer Høyre-styret i avgiftsbillige Stavanger. — De kommunale tjenesten skal drives rimelig og effektivt. Avgiftene skal ikke subsidiere annen kommunal aktivitet, sier Bjelland som er med i byens storkoalisjon. I Søndre Land er de høyeste gebyrene, her mener ordfører Reidar Eriksen (Bygdelista) at de kommunale avgiftene er for høye, og foreslår drastiske tiltak for å senke dem. Foto: Foto: Trond Sørås /Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SØNDRE LAND/STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - Dette er forhold som vi er klar over, og som vi ønsker å gjøre noe med, sier ordfører Reidar Eriksen i Søndre Land.

Dagbladet har undersøkt gebyrer knyttet til bolig i hver kommune, basert på kommunenes egne innrapporteringer til Kostra (Kommune-Stat-Rapportering).

Hvor du bor i landet har stor betydning for hvor mye du må ut med: I Søndre Land betaler man nesten 18 000 kroner i kommunale gebyrer til på vann, avløpstjeneste, avfallstjeneste, septiktømming og feiing.

Dette er mer enn tre ganger så mye som den billigste kommunen: I Stavanger betaler siddisene litt over 5000 kroner for samme tjenester.

Se hele lista nederst i saken, eller sjekk din kommune her.

Betaler stadig mer Professor Torberg Falch ved institutt for samfunnsøkonomi ved NTNU forklarer de voldsomme svingningene med at disse avgiftene skal dekke de faktiske kostnadene kommunen har på disse områdene, og disse varierer etter hvor kommunen ligger.

- I en del kommuner er disse tjenestene underlagt private virksomheter, og det vil også gi utslag på hvor mye man betaler, sier Falch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer