<b>KAN BLI LOVLIG:</b> Lokalpolitikere i Ap i Stavanger vil tillate drikking på offentlig sted. Illustrasjonsfoto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix
<b>KAN BLI LOVLIG:</b> Lokalpolitikere i Ap i Stavanger vil tillate drikking på offentlig sted. Illustrasjonsfoto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB ScanpixVis mer

Stavanger Ap vil tillate drikking på offentlig sted

Arbeiderpartiet i Stavanger tar til orde for et prøveprosjekt som tillater drikking på enkelte offentlige steder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget kommer få dager før bystyret skal vedta skjenkeretningslinjer for de neste fire årene, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi vil at det skal bli lov å sitte på bryggekanten og nyte en medbrakt pils. Vi tror dette vil fremme trivsel og sosialt liv langs bryggekantene, sier Cecilie Bjelland, som står bak forslaget. Prosjektet skal ha stramme rammer, både geografisk og med tanke på når på døgnet det er greit med en øl på brygga.

– Det skal være en nulltoleranse for misbruk, fyll eller forstyrrelser av ro og orden, forsikrer Bjelland.

Hun er klar over at alkoholloven har et absolutt forbud mot drikking på offentlig sted, men påpeker at loven håndheves ulikt. Bjelland trekker fram parkene i Oslo som et eksempel på en liberal praksis. Bjelland sier hun ikke vil skape vanskelige dilemmaer for politiet i byen – som ikke er blitt tatt med på råd ennå.

– Vi har ikke blitt spurt om dette, noe jeg synes er litt underlig. Men vi i politiet forholder oss uansett til det politikerne til enhver tid bestemmer, sier politiinspektør Leif Ole Topnes i Sør-Vest politidistrikt. Han påpeker sier politiet vil forholde seg til en eventuell lovlig sone som om den var en privat hage.

(NTB)