Stavanger diskriminerte utviklingshemmede Dag Olav

Likestillingsombudet feller en hard dom over Stavanger kommune - for å ha tatt drømmetomta fra Dag Olav.

DISKRIMINERT: Likestillingsombudet feller en hard dom over Stavanger kommune -  for å ha tatt drømmetomta fra Dag Olav (t.h). Her sammen med faren Arnt Stensland (t.v). Foto: Tomas Alf Larsen
DISKRIMINERT: Likestillingsombudet feller en hard dom over Stavanger kommune - for å ha tatt drømmetomta fra Dag Olav (t.h). Her sammen med faren Arnt Stensland (t.v). Foto: Tomas Alf Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Det har vært knyttet stor spenning til saken der Stavanger kommune i fjor høst ble klaget inn for å diskriminere sterkt utviklingshemmede Dag Olav Stensland.

Bofellesskap Dag Olav og hans familie ønsket ham ut av et bofelleskap hvor han vantrivdes, og planla å flytte til en rekkehusleilighet, som han hadde kjøpt gjennom en kommunal ordning.

Men da kommunens omsorgstjeneste oppdaget kjøpet, medvirket de til at kommunens eiendomsavdeling trakk den tilbake. I tillegg ble kommunens tildelingskriterier for slike boliger endret, slik at det i praksis vil bli vanskeligere for bl. a. utviklingshemmede å benytte boligordningen.

Dagbladet kjenner til at likestillingsombud Sunniva Ørstavik konkluderte onsdag denne uka.Konklusjonen er at Stavanger kommune gjennom begge disse handlingene har brutt diskriminerings- og tilgjengelighetsloven. 

Jens Petter Gitlesen, leder av Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU), som klaget inn saken på vegne av Dag Olav og hans familie, er svært glad for avgjørelsen i det han mener er en enormt prinsipielt viktig sak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer