Stavanger-familier fant 50 kilo hasj i Syden

- Akkurat som på film, sier Gitte Waage Egeland.

UVANLIG FUNN: Stavanger-familiene fant denne beholderen, som viste seg å inneholde 50 kilo hasj på stranda i Marbella. Foran fra venstre Lizbeth Johnsen, Gitte Waage Egeland og Henrik Johannesen. Bak fra venstre Emil og Endre Egeland og Mathias Johannesen. Foto: Arild Johannesen (gjengitt med tillatelse)
UVANLIG FUNN: Stavanger-familiene fant denne beholderen, som viste seg å inneholde 50 kilo hasj på stranda i Marbella. Foran fra venstre Lizbeth Johnsen, Gitte Waage Egeland og Henrik Johannesen. Bak fra venstre Emil og Endre Egeland og Mathias Johannesen. Foto: Arild Johannesen (gjengitt med tillatelse)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger-kvinnen ferierer med familie og venner i Marbella  i Spania. I går så hun og sønnen noe som fløt i vannet. Det viste seg å være en pakke med femti kilo hasj, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi trodde først det var et flyteelement eller noe lignende fra en båt , men da vi dro det inn mot land skjønte vi at det var  noe annet. Det var veldig tungt, sier Egeland til Dagbladet.

Folk på stranda stimlet sammen rundt funnet. Noen ansatte på en strandrestaurant like ved skjønte fort at det ikke akkurat var rent mel i pakken.

- Vi forsto på dem at pakken trolig inneholdt noe ulovlig, kanskje narkotika. Marbella ligger ganske nærme Afrika, og det hender ting driver i land. De hadde visst opplevd lignende tidligere, sier Egeland.

- Surrealistisk Politiet ble oppringt, og var på pletten etter kort tid.

- Det var som på en film, Du ser en pakke, og lurer litt på hva dette er. Så viser det seg å være dette. Det var helt surrealistisk, så vi ble litt fjollete. Det er derfor vi står og ler på bildet, sier Egeland.

Har skjedd før Politiet tok med seg pakken, som trolig stammet fra et smuglerforsøk. I Norge ville hasjen hatt en gateverdi på mellom 5 og 7 millioner kroner, skriver NTB.

I vår tok spansk politi beslag i 62 pakker med til sammen to tonn hasj på en strand i en av de spanske enklavene i Nord-Afrika, skriver skriver Stavanger Aftenblad.

Den såkalte solkysten er en av hovedinnfallsportene for narkotikasmugling fra Afrika til Europa, og narkonettverkene i det sørlige Spania er antatt kontrollert av britiske kriminelle.