Stavanger får universitet

Gladmelding for nye studenter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse fredag presenterte Høyskolen i Stavanger den ferdigstilte rapporten fra et sakkyndig utvalg som har vurdert HiS søknad om universitetstatus og anbefaler det videre til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) som skal ta opp henstillingen til vurdering på et ekstraordinært møte i august.

Et av universitetskriteriene er minst fire doktorgradsområder, noe HiS oppfylte i april 2003 da de fikk tildelt sin fjerde doktorgrad i spesialpedagogikk av en enstemmig fagkomité.

Dermed kan Norge for første gang på 30 år få et nytt universitet og det uten en krone i støtte fra statens universitetssatsinger.

- Regionen har gitt en fantastisk støtte til UiS i form av pengebidrag til universitetstiltak og Universitetsfondet. Dette er samfunnsbygging av ypperste klasse, sier HiS-rektor Ivar Langen til HiS-Nytt.

Stavanger jubler


Etter at søknaden blir behandlet i NOKUT den 30.august, skal den videre til Utdannings- og forskningsdepartementet, som er den siste godkjenningsinstansen på veien til universitetsstatusen.

- I respekt for den videre prosessen avventer vi den store feiringen. Men jeg har liten tro på at verken Nokut-styret eller departementet går imot en entydig sakkyndig vurdering. Vi er jublende glade på Hos i dag. Det har vært utrolig nervepirrende å vente på innstillingen fra komiteen. Jeg vil takke de ansatte, regionen og studentene for en stor innsats for Universitetet i Stavanger (UiS). Dette er en historisk dag, sier en glad Langen.

NY LOGO: Høyskolen i Stavanger har lenge hatt visjoner om å bli universitet. Nå ser det ut til å bli realisert.