Stavanger får universitet

Gladmelding for nye studenter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse fredag presenterte Høyskolen i Stavanger den ferdigstilte rapporten fra et sakkyndig utvalg som har vurdert HiS søknad om universitetstatus og anbefaler det videre til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) som skal ta opp henstillingen til vurdering på et ekstraordinært møte i august.

Et av universitetskriteriene er minst fire doktorgradsområder, noe HiS oppfylte i april 2003 da de fikk tildelt sin fjerde doktorgrad i spesialpedagogikk av en enstemmig fagkomité.

Dermed kan Norge for første gang på 30 år få et nytt universitet og det uten en krone i støtte fra statens universitetssatsinger.

- Regionen har gitt en fantastisk støtte til UiS i form av pengebidrag til universitetstiltak og Universitetsfondet. Dette er samfunnsbygging av ypperste klasse, sier HiS-rektor Ivar Langen til HiS-Nytt.

Stavanger jubler

Etter at søknaden blir behandlet i NOKUT den 30.august, skal den videre til Utdannings- og forskningsdepartementet, som er den siste godkjenningsinstansen på veien til universitetsstatusen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer