Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobbing:

Stavanger må betale 1,6 millioner i mobbesak

En 37 år gammel kvinne er tilkjent en erstatning på 1,26 millioner kroner fra Stavanger kommune i en mobbesak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen fra Stavanger tingrett er knusende for kommunen, skriver Stavanger Aftenblad. I tillegg til erstatningen må kommunen dekke saksomkostningene på om lag 326.000 kroner.

Kvinnen ble utsatt for langvarig og omfattende mobbing i barne- og ungdomsskolen. Tiltakene som ble satt inn, var i første rekke rettet mot kvinnen og ikke mot mobberne. Retten mener tiltakene var utilstrekkelige og at det er utvist uaktsomhet.

37-åringens advokat Christian Thrane Asserson sier at dommen er grundig og at den på mange måter er prinsipiell.

– Det ene gjelder det forhold at kommunen har hevdet at saken var foreldet.

Dommen slår fast at skadelidte skal ha svært mye kunnskap før foreldelsesfristen kan begynne å rulle. I tillegg er det svært få dommer som omhandler mobbing. Går man noen år tilbake, var dette med mobbing ikke et tema i retten. Nå dukker det opp flere slike saker. Kjernepunktet er at skolene ikke kan akseptere at slike alvorlige ting skjer uten å sette inn tiltak som hjelper, sier Asserson.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling