Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stavanger-mann funnet etter fem døgn til havs

En mann som tirsdag dro ut med fritidsbåt fra Stavanger, ble natt til søndag etter nesten fem døgn på sjøen funnet drivende til havs ved Gjøa-feltet, 150 nautiske mil fra Stavanger. Ingen hadde meldt ham savnet.

FUNNET TIL HAVS: Mannen ble funnet 150 Nautiske mil fra Stavanger, ved Gjøa-feltet utenfor Florø. Foto: Google Maps
FUNNET TIL HAVS: Mannen ble funnet 150 Nautiske mil fra Stavanger, ved Gjøa-feltet utenfor Florø. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han ble funnet ved en tilfeldighet av et beredskapsfartøy som lå i nærheten av Gjøafeltet natt til søndag. Hadde ikke de to på brua sett at en bølge slo litt uvanlig hadde han ikke blitt oppdaget, forteller vakthavende redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Mannskapet på Normann Draupner satte lys på båten og oppdaget livstegn om bord.

Mannen fra Stavanger dro ut i motorbåt på tirsdag, han skulle bare en kort tur fra Stavanger til Tananger, en tur som normalt ville tatt en halv time. Deretter hadde han svimt av og våknet mange timer senere. Da var båten tom for bensin og det var bare hav å se rundt båten. Han hadde ikke radio om bort og batteriet på mobiltelefonen var flatt.

- Men det hadde neppe vært mobildekning så langt ute til havs uansett forteller Frøland.

Mannen dro ut i en, Seastar 660, 22-fots motorbåt med påhengsmotor.

- Han er nå tatt hånd om av helsepersonell og fløyet med redningshelikopter til Florø. Det er mulig han har hatt et drypp eller et lite slag. Båten hans er heist opp i beredskapsfartøyet, forteller Frøland.

- Han var veldig heldig som ble oppdaget. Familien hans var bortreist, så ingen hadde meldt ham savnet, forteller redningslederen.

(NTB)