Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stavanger politidistrikt dårligst i klassen

Stavanger (NTB-Bodil K. Sandvik): Bare 24,4 prosent av sakene Stavanger-politiet hadde på bordet i 1997, er oppklart. Det plasserer Stavanger politidistrikt på bunnen av listen over landets politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er dårligst, men prioriteringen har vært riktig, mener politimester Olav Sønderland.

Stavangerpolitiet la tirsdag fram årsmeldingen for 1997, og oversikten over antall oppklarte saker var ikke flatterende for distriktet. De aller fleste politidistriktene i landet har en oppklaringsprosent på mellom 30 til 50. Bare Oslo politidistrikt var i nærheten av Stavanger, med 27,7 prosent.

- Dette er en konsekvens av de prioriteringene vi har gjort, sier kriminalsjefen i Stavanger, Bjørn Andersen. Han viser til at Stavanger har satset mye på blant annet forebyggende arbeid rettet mot unge i 1997.

Trygg by

Et treårig prøveprosjekt har nå resultert i seks nye stillinger i distriktet, hvor hovedmålet er forebyggende arbeid. Sønderland mener allerede å kunne lese resultat av denne prioriteringen ved at antall anmeldelser av ungdom under 18 år har gått ned.

- Det er også lagt større vekt på arbeid rettet mot ungdom i risikosonen, understreker politimesteren. Hans kriminalsjef viser til at volden er redusert i distriktet, og at Stavanger-innbygger ne er langt tryggere enn folk bosatt i Oslo, Bergen og Trondheim.

Tyvene skal tas

- Voldsofre er som regel menn mellom 19-25 år, beruset og sannsynligvis tidligere straffet. Dersom man ikke passer til denne beskrivelsen, er faren for å bli utsatt for vold liten, konkluderer kriminalsjef Andersen.

For å rette opp den dårlige oppklaringsprosenten vil Stavanger-politiet rette søkelyset mot innbruddstyver i 1998. Av de 8.787 uoppklarte sakene gjaldt over 7.000 av dem tyveri.

Narkotika

I likhet med 1996 ble det i fjor beslaglagt store mengder narkotika i Stavanger-området. I 1996 beslagla politiet 5.600 ecstasy-tabletter, mens det i fjor bare ble funnet 40.

- Jeg tror det har skjedd det samme i ecstasymiljøet som det gjorde på 70-tallet med LSD. Miljøet har selv funnet ut at dette stoffet er farlig, mener kriminalsjefen. Men Stavanger-området er langt fra narkotikafritt. I fjor gjorde politiet et rekordbeslag på 20,6 kilo amfetamin.

- Vi har et narkotikaproblem, og jeg mener det er økende. Dette vil derfor bli en prioriteringssak også i 1998, konkluderer Andersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!