Stavanger-politiet frikjennes i Nokas-saken

«Intet straffbart anses for bevist», mener statsadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsadvokaten i Rogaland har henlagt saken mot Stavanger-politiet for svikt i forkant av ranet på Norsk Kontantservice. En politimann ble drept under ranet 5. april i år.

Statsadvokaten henlegger saken fordi «intet straffbart anses for bevist», verken for enkeltpersoner eller foretak. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien mener at resultatet fra etterforskningen av saken «med særlig styrke taler mot at det er begått et straffbart forhold».

- Vi kan legge bak oss det som skjedde, men vi kan ikke glemme det, sier politimester Olav Sønderland i Rogaland politidistrikt til NTB.

Kritikk

Det var politimesteren som ba om en SEFO-gransking. Årsaken var at politiet like før påske hadde informasjon om at et ran var på gang, og at svært få i politidistriktet visste om dette.

Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) kom med sterk kritikk av Rogaland politidistrikt i sin konklusjon. Statsadvokaten deler ikke kritikken.

- Vi tar til etterretning at Statsadvokaten er kommet til en annen konklusjon enn SEFO angående den rettslige vurderingen, sier Sønderland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer