Stavanger-politiet vil stenge butikker, frisører og restauranter som utnytter ansatte

- De som driver useriøst, er i ferd med å ødelegge den seriøse delen av bransjen, sier politiinspektør Leif Ole Topnes.

SJEKKER PAPIRENE: Stavanger-politiet sjekker ID-papirene til ansatte ved én av Stavangers mange gatekjøkkener. Foto: Øistein Norum Monsen
SJEKKER PAPIRENE: Stavanger-politiet sjekker ID-papirene til ansatte ved én av Stavangers mange gatekjøkkener. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): - De som driver useriøst, er i ferd med å ødelegge den seriøse delen av bransjen, sier Leif Ole Topnes, politiinspektør ved Rogaland politidistrikt.

Dagbladet var med da Stavanger-politiet, Arbeidstilsynet og brannvesenet aksjonerte mot arbeidsplasser hvor de mistenker det foregår utnyttelse av utenlandsk arbeidskraft.

For to uker siden aksjonerte etatene mot blant andre gatekjøkkener, thaimassasjestudioer, en dagligvarebutikk og en bilvaskehall. Ved flere av stedene fant de ansatte uten lovlig arbeidstillatelse, personer uten arbeidskontrakter, ansatte som fikk null kroner i lønn, og personer som jobbet selv om de er hundre prosent uføre og mottar trygd.

871 straffesaker Rogaland politidistrikt har de siste åra arbeidet målrettet for å avdekke utnytting av utenlandsk arbeidskraft, ID-juks og utenlandske statsborgere som kommer til Norge for å begå kriminalitet. Den seinere tida har Stavanger-politiet hatt flere saker som gjelder omfattende ID-svindel. Ifølge politiets etterforskning er det mulig å kjøpe falske førerkort for 5000 kroner eller mindre. Et pass koster 12 000 kroner på gata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer