Stavanger-siktet kunne vært utvist

Allerede i fjor høst ville politiet ha ranssiktede Ridvan Halimi (25) utvist fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det er han siktet for to brutale kommandoran.

Dagbladet kjenner til at politiet i fjor høst begjærte Halimi utvist fra Norge på bakgrunn av tidligere straffedommer. Saken ligger nå til behandling i Utlendingsdirektoratet (UDI). Halimi kunne imidlertid ha blitt utvist allerede etter en dom i 1998.

Dømt i 2002

Ridvan Halimi er fra Serbia og Montenegro, og er en jaget mann etter at han ble siktet for dødsranet mot tellesentralen til NOKAS i Stavanger om morgenen 5. april i år.

25-åringen ble høsten 2002 dømt for medvirkning til ransforsøk mot DnBs tellesentral på Løren i Oslo, og fikk fem måneders fengsel i Oslo tingrett.

Ifølge Dagbladets opplysninger, er det denne dommen som førte til at politiet sendte begjæringen om utvisning til Utlendingsdirektoratet.

Registrert i 1994

Ridvan Halimi fikk bosettingstillatelse i Norge på begynnelsen av 90-tallet. Han er registrert i offentlige registre fra 1994, men fikk trolig bosettingstillatelse året før. Inntil i fjor var han registrert som arbeidstaker i et flyttebyrå i Oslo.

Dersom en person med bosettingstillatelse blir dømt for et forhold med mer enn tre års strafferamme, kan vedkommende utvises fra Norge. Strafferammen for grovt ran, som 25-åringen ble dømt for, er 12 års fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.