Stavanger-siktet kunne vært utvist

Allerede i fjor høst ville politiet ha ranssiktede Ridvan Halimi (25) utvist fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det er han siktet for to brutale kommandoran.

Dagbladet kjenner til at politiet i fjor høst begjærte Halimi utvist fra Norge på bakgrunn av tidligere straffedommer. Saken ligger nå til behandling i Utlendingsdirektoratet (UDI). Halimi kunne imidlertid ha blitt utvist allerede etter en dom i 1998.

Dømt i 2002

Ridvan Halimi er fra Serbia og Montenegro, og er en jaget mann etter at han ble siktet for dødsranet mot tellesentralen til NOKAS i Stavanger om morgenen 5. april i år.

25-åringen ble høsten 2002 dømt for medvirkning til ransforsøk mot DnBs tellesentral på Løren i Oslo, og fikk fem måneders fengsel i Oslo tingrett.

Ifølge Dagbladets opplysninger, er det denne dommen som førte til at politiet sendte begjæringen om utvisning til Utlendingsdirektoratet.

Registrert i 1994

Ridvan Halimi fikk bosettingstillatelse i Norge på begynnelsen av 90-tallet. Han er registrert i offentlige registre fra 1994, men fikk trolig bosettingstillatelse året før. Inntil i fjor var han registrert som arbeidstaker i et flyttebyrå i Oslo.

Dersom en person med bosettingstillatelse blir dømt for et forhold med mer enn tre års strafferamme, kan vedkommende utvises fra Norge. Strafferammen for grovt ran, som 25-åringen ble dømt for, er 12 års fengsel.

Informasjonssjef Geir Løndal i UDI ønsker ikke å kommentere om etaten nå behandler en utvisningssak mot Halimi.

Ni måneder

- Normal behandlingstid i utvisningssaker er på rundt ni måneder, opplyser Løndal.

Politiinspektør Espen Aas, leder ved Utlendingsavsnittet i Oslo, var ikke kjent med Dagbladets opplysninger i går kveld.

- Jeg kan ikke kommentere dette før jeg har fått satt meg inn i saken, sier politiinspektøren.

Politiet kunne trolig begjært Halimi utvist allerede i 1998 eller 1999. Han fikk to dommer for forhold som har en strafferamme på over tre år. Ingen i politiet ville i går kommentere overfor Dagbladet om det var grunnlag for å utvise Halimi den gangen.

Politiet har fått flere tips om hvor Halimi kan befinne seg, men til nå har de ikke funnet ham.

Dagbladet har mottatt flere opplysninger om Halimis tilholdssted. Flere personer med kjennskap til ransmiljøet hevder Halimi fortsatt er i Norge, men at han ligger skjult. Andre hevder at han har reist til Kosovo.

BEGJÆRT UTVIST: 25 år gamle Ridvan Halimi har bosettingstillatelse i Norge. Han er siktet for ranet mot Postens brevsentral i Oslo og dødsranet i Stavanger. Bildet er tatt under begravelsen til drapsofferet William Ellingsen, som ble drept på Frogner i Oslo i februar.