Nylund skole i Stavanger

Stavanger-skole ble beskyldt for å fjerne «nisse» og «gud» fra sangtekster: - Feil brev ble sendt ut

«Er det sånn vi vil ha det?»

INTERN KONFLIKT: FAU-ledelsen og skolen har diskutert fram og tilbake hvordan de skulle tekkes flest mulig. Sangteksten som til slutt ble sendt ut - ved en feil - har skapt rabalder lokalt i Stavanger. Foto: Google Streetview / Faksimile Nylund skole
INTERN KONFLIKT: FAU-ledelsen og skolen har diskutert fram og tilbake hvordan de skulle tekkes flest mulig. Sangteksten som til slutt ble sendt ut - ved en feil - har skapt rabalder lokalt i Stavanger. Foto: Google Streetview / Faksimile Nylund skole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En årelang julekonflikt nådde lokalmediene onsdag, i Stavanger. En av foreldrene til en elev ved Nylund skole hadde lest barnets ukesplan og reagerte på at ord som «nisse» og «julelykt» ble byttet ut i sangtekstene barna skal øve på og synge under en juleavslutning seinere i desember.

Teksten som lyder «Snart er det mørkt i stall og i låve - nå skal alle nissunger sove» var endret til «nå skal alle mennesker sove», og «Se nå daler snøen hvit. Julenissen kommer hit» var endret til «Våre venner kommer hit».

«Julelykt» var også endret til «vinterlykt», og nissen var blitt «menneske».

- Ikke riktig

Stavanger Aftenblad skriver under overskriften «Får ikke synge «Deilig er jorden» på Nylund skole» at barna bare får nynne sangen, og siterer FAU-leder Arvid Berentsen, som sier at tekstene av enkelte ble oppfattet som forkynnende.

Men saken medfører ikke riktighet, sier rektor Frøydis Anthonsen til Dagbladet.

Hun forklarer det slik at noen foreldre for et par år siden reagerte på at enkelte kanskje kunne føle seg støtt av julemarkeringen, de kristne ordene og sangene om nisser og julelykter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer