Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stavanger Taxi vil ha kamera i alle bilene

Etter voldtektssakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Styret i Stavanger Taxi vedtok tirsdag at det skal installeres kamera i alle selskapets 310 biler.


Det har vært mye uro rundt drosjenæringen i byen etter flere voldtekter og voldtektsforsøk det siste året. På et styremøte tirsdag vedtok taxiselskapet derfor å installere kamera i alle bilene.

Men det er fremdeles umulig å si når kameraene kan være på plass. Styret har nemlig en del kriterier som de mener taxikameraet må oppfylle.

- Kameraet må kunne lagre film eller bilder i tre døgn, altså 72 timer. Og det som filmes skal ikke kunne avleses av andre enn verkstedet vært og politiet. Vi ønsker absolutt ikke at dette skal bli lørdagsunderholdning for sjåfører og bileiere, eller i verste fall; at det blir lagt ut på YouTube, sier styreleder Morten Eriksen i Stavanger Taxi til aftenbladet.no.

Styret i Stavanger Taxi vedtok tirsdag også å innføre flere strakstiltak i forbindelse med voldtektsbølgen i Stavanger.

- Bilene skal merkes godt, med løyvenummer og andre viktige opplysninger. I tillegg skal sjåførkortet være synlig. Styret vedtok å kjøpe inn holdere som er egnet til dette, og disse vil bli bestilt umiddelbart, sier Eriksen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media