Stavanger vil ha flere flyktninger - nå kan Trondheim komme etter

Det et gryende flyktningopprør mot regjeringen. Stavanger kommune blir bedt om å bosette 120 flyktninger i 2019, men ønsker flere. I Trondheim planlegges det et liknende forslag.

VENTER: Flere tusen flyktninger og migranter sitter fast i leiren Moria på Lesvos i Hellas. Her et bilde fra i fjor høst. Stavanger kommune ønsker at regjeringen legger press på EU for å få til en løsning for dem og at Norg er villig til å ta sin andel. Foto: Eurokinissi / Zuma Press
VENTER: Flere tusen flyktninger og migranter sitter fast i leiren Moria på Lesvos i Hellas. Her et bilde fra i fjor høst. Stavanger kommune ønsker at regjeringen legger press på EU for å få til en løsning for dem og at Norg er villig til å ta sin andel. Foto: Eurokinissi / Zuma Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det spesielle vedtaket i Stavanger kom mandag, da KrF og Venstre fremmet et forslag om å be regjeringen samarbeide med EU for å løse krisen i flyktningleirene i Europa.

Samtidig uttrykte de et ønske om at Norge må øke sitt bidrag og at Stavanger er villig til å ta imot flere flyktninger.

KrF og Venstre fikk med seg Arbeiderpartiet, SV og regjeringskamerat Høyre på vedtaket, mens Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet stemte mot.

- Vi behandlet anmodningen fra Imdi om å bosette 120 flyktninger, det sa vi ja til. Slik Stavanger alltid gjør. Men vi sendte en anmodning tilbake igjen. Skal vi få bevegelse i det internasjonale samarbeidet i Europa, er vi overbevist om at Norge må gå foran og si at vi ønsker å ta en større del av ansvaret. De bildene og historiene vi hører fra Hellas, de trumfer all statistikk, sier KrF-representant i kommunestyret Inge Takle Mæstad til Dagbladet.

Frp: - Omkamp

Fremskrittspartiet stemte ikke uventet imot anmodningen og fremmet i stedet et forslag om at Stavanger skulle ta i mot 100, 20 færre flyktninger enn det Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) ba om. Det ble nedstemt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer