Bombemannen Cesar Sayoc (56):

Stavefeil ledet FBI til den tidligere stripperen

DNA-spor, fingeravtrykk og stavefeil er blant bevisene amerikanske myndigheter mener knytter Cesar Sayoc til brevbombene som skapte panikk i USA.

SIKTET: Cesar Sayoc var amatør-bodybuilder og tidligere stripper. Han har vært pågrepet før, og viste lite interesse for politikk før Donald Trump ble president i USA. Foto: Politiet / NTB Scanpix
SIKTET: Cesar Sayoc var amatør-bodybuilder og tidligere stripper. Han har vært pågrepet før, og viste lite interesse for politikk før Donald Trump ble president i USA. Foto: Politiet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Først fikk den ungarskfødte mangemilliardæren George Soros en brevbombe i posten. To dager seinere ble det kjent at Bill og Hillary Clinton og Barack Obama også hadde mottatt liknende brevbomber i posten.

Så føyde det seg flere og flere navn prominent på lista over mottakere, blant dem skuespilleren Robert De Niro.

Felles for dem alle? De er høylytte kritikere av USAs president Donald Trump.

96 timer etter at bomba adressert til Soros ble oppdaget, pågrep FBI en 56 år gammel mann ved navn Cesar Sayoc. 56-åringen sitter nå i varetekt, og er siktet for å ha sendt brevbomber til i alt 14 personer.

Stavefeil og fingeravtrykk

Fingeravtrykk, DNA og stavefeil på selve pakkene skal, ifølge Washington Post, ha blitt avgjørende for FBI-etterforskere da de forsøkte å identifisere bombemannen.

Sayoc ble pågrepet utenfor en bilrekvisita-butikk, i nærheten av sitt eget kjøretøy - en varebil Sayoc også skal ha brukt som bosted.

Varebilen var dekket av bilder med innhold som støtter Trump, samt bilder med innhold som kritiserer CNN og liberale figurer. Det var også bilder av Hillary Clinton, filmskaper Michael Moore, CNNs politiske kommentator Van Jones på bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer