Stebestefar misbrukte 11-åring

Aktor ba om betinget fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 65 år gamle stebestefaren misbrukte den 11 år gamle jenta i halvannet år. 65-åringen tok på jentas bryster og rumpe og prøvde å få av henne klærne, heter det i dommen fra Oslo Tingrett. Han ba jenta om å utføre oralsex på ham og kom med flere bemerkninger om at han ønsket sex med barnet.

Han truet også jenta med at hun skulle dø hvis hun kontaktet politiet.

I fjor høst ringte den 12 år gamle jenta likevel til politiet. Hun hadde tatt opp en samtale på mobiltelefonen der den fem ganger så gamle mannen snakket om å være kåt. Den gråtende jenta ble plukket opp av politiet på et kjøpesenter.

Retten legger vekt på mannens «langvarige forbryterske forsett». Mens aktor ba om nitti dagers betinget fengsel, syntes dommerne i tingretten at dette var altfor mildt og skjerpet straffen til 120 dagers fengsel. Seksti av dagene gjøres ubetinget og må dermed sones i fengsel.

Aktor krevde også 35 000 kroner i oppreisning til den nå 13 år gamle jenta. Retten skriver at «den er enig at det er et passende nivå ut i fra handlingens objektive grovhet, tiltaltes faste, forbryterske forsett og de potensielle skadevirkningene for fornærmede».