Steen & Strøm solgt for 21,9 milliarder kroner

Klépierre og ABP Pension Fund har kjøpt hele Steen & Strøm for 21,9 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stein Erik Hagens familieselskap Canica har solgt kjøpesenterkjeden Steen & Strøm. Kjøperne er franske Klépierre, Europas nest største kjøpesentereier, og ABP, Europas største pensjonsfond.

ABP vil nå eie 43,9 prosent av Steen & Strøm, mens Klépierre vil eie 56,1 prosent.

Steen & Strøm skal fortsatt drives av selskapets nåværende ledelse og ansatte. Selskapet har over 400 ansatte.

- Salget gir en total gevinst i forhold til investerte kroner på i størrelsesorden 3,5 milliarder kroner for Canica. Vi skal bruke de midlene vi får fra salget på nye investeringer og til å betale noe gjeld, sier administrerende direktør i Canica, Peter A. Ruzicka i en pressemelding.

Stein Erik Hagen, som har slitt med fallende kurs på Orkla-aksjen, selger med blandede følelser.

- Det er med et visst vemod at vi nå selger Steen & Strøm, men det er primært tre årsaker til salget: For det første ønsker vi å konsentrere og prioritere ressurser på våre andre investeringer, hvorav Orkla er den største. For det andre mener vi at de nye eierne har viktig kunnskap og kompetanse som vil bidra til å utvikle Steen & Strøm videre til en enda sterkere kjøpesenteraktør. For det tredje var det økonomisk rasjonelt å gjennomføre transaksjonen på nåværende tidspunkt, sier styreleder i Canica, Stein Erik Hagen.

Steen & Strøm solgt for 21,9 milliarder kroner