Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steen anmeldte siktede for vold fire ganger

Ba om besøksforbud i november. Nå er kvinnen siktet for å ha drept ham.

- DREPT: John Gerhard Steen (71) var en kjent kulturpersonlighet i Langesund og kjent for å ha vært med på oppstarten av den kjente konsertscenen Wrightegaarden.Bildet er tatt i Steinvika under et av tidligere «Ved Havet»-arrangementene, som han var initiativtaker til.
Foto: Per Flåthe
- DREPT: John Gerhard Steen (71) var en kjent kulturpersonlighet i Langesund og kjent for å ha vært med på oppstarten av den kjente konsertscenen Wrightegaarden.Bildet er tatt i Steinvika under et av tidligere «Ved Havet»-arrangementene, som han var initiativtaker til. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var kulturpersonligheten John Gerhard Steen (71) som ble drept i Langesund i går.

Han ble funnet livløs i en kommunal omsorgsbolig på Clarksenteret i Langesund sentrum. Det var her han bodde. Det ble forsøkt gjenoppliving, men 71-åringens liv sto ikke til å redde.

En ekssamboer av mannen i 40-åra er siktet for drapet. Det er ikke kjent hvordan hun stiller seg til siktelsen. Hun blir framstilt for lege i dag, før det muligens blir avviklet et avhør av kvinnen senere.

- Vi kan bekrefte at de har vært samboere tidligere, sier politiadvokat Jon Borgen til Dagbladet.

Konflikter Etter det Dagbladet forstår bodde de sammen inntil for kort tid siden. Forholdet tok slutt på seinsommeren i fjor.
Deres forhold har tidligere vært konfliktfylt, får Dagbladet bekreftet.

- Det har vært konflikter mellom dem tidligere, men det er noe vi må komme tilbake til. Vi er i ferd med å samle historikk nå og om politiet har vært involvert tidligere, og om siktede er kjent for politiet fra tidligere, sier Borgen.

I en pressmelding i 13-tida opplyser politiet at Steen har anmeldt den nå drapssiktede kvinnen fire ganger tidligere for vold.

- Tre av disse sakene er henlagt fordi det har vært tvil om siktede var tilregnelig på handlingstidspunktene. Det siste forholdet ble anmeldt 6. november 2013, og det ble tatt et oppfølgningsavhør den 19. desember 2013, opplyser politiet i Telemark.

Steen skal da ha bedt om å få et besøksforbud overfor siktede.

- Vi undersøker nå hvorfor hun ikke ble ilagt besøksforbud, skriver politiet i pressemelding.

Kvinnen forsvarer, advokat Ranveig Sem, sier til Dagbladet at det er mulig det blir avhør senere i dag.

- Jeg har ikke noe grunnlag for å si noe om det har vært konflikter mellom dem tidligere, sier Sem, som ikke vil kommentere om hun har
representert kvinnen i tidligere saker.

Fikk høythengende pris Kvinnen var ved funnstedet da hun ble pågrepet av politiet som fikk melding klokka 17.39 i går. Advokaten vil ikke kommentere hvordan hennes klient stiller seg til siktelsen.

- Jeg kan ikke uttale meg om noe før jeg har vært i samtale med min klient og eventuelt blitt løslatt fra taushetsplikten, sier Sem.

John Gerhard Steen var en betydelig kulturpersonlighet i Langesund. Han var med på oppstarten av den kjente konsertscenen Wrightegaarden som har tiltrukket flere internasjonale stjerner.

På 60-tallet var han medlem av bandet Strandgutta som var store på den tida. I 1999 fikk han den såkalte «Langesundsprisen», som er en høythengende ærespris, for sin innsats for lokalsamfunnet.

FUNNET HER: John Gerhard Steen (71) ble funnet livløs i sin ommsorgsbolig på Clarksenteret i Langesund. Hans tidligere samboer i 40-åra er siktet for drap. Det er ikke kjent hvordan hun stiller seg til siktelsen.
Foto: Per Flåthe
FUNNET HER: John Gerhard Steen (71) ble funnet livløs i sin ommsorgsbolig på Clarksenteret i Langesund. Hans tidligere samboer i 40-åra er siktet for drap. Det er ikke kjent hvordan hun stiller seg til siktelsen. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hele Norges coronakart