Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steensnæs: - Nye initiativ kommer ikke

- Det kommer ikke nye initiativ på budsjettet fra sentrumspartiene nå. Skal vesentlige endringer gjøres, vil det først skje etter at finanskomiteen har avgitt sin innstilling, sier KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han regner ikke med at sentrumspartiene vil finne grunn til å innkalle de parlamentariske lederne fra Høyre og Fremskrittspartiet til møter i helgen. Det ligger heller ikke an til at statsminister Kjell Magne Bondevik vil gripe inn i prosessen nå.

- Han er åpen for å ta kontakt med partienes parlamentariske ledere dersom det er behov for det. Men Bondevik har ikke planer om å gripe inn nå, sier Steensnæs.

Samtidig kan sentrumspartiene komme til å endre det budsjettopplegget de la fram for finanskomiteen lørdag formiddag.

- Vi holder mulighetene åpne for å justere opplegget. Men vi har ingen skjulte kort i ermet som vi kan riste ut og som vil endre forslaget vesentlig, sier Steensnæs.

Bekrefter kritikken

H og Frp mener forslaget sentrumspartiene la fram lørdag er et tilbakeskritt i forhold til tilbudet som lå på bordet da forhandlingene mellom dem og regjeringspartiene ble brutt. Steensnæs bekrefter det.

- Det er naturlig at ikke alt som ble spilt inn i forhandlingene beholdes når vi ikke kom fram til en avtale. Derfor er det i og for seg ikke uventet at H og Frp uttrykker kvass kritikk, sier han.

Blant de forslag som ikke lenger er til stede fra sentrum side er salg av Arcus, og Arcus transportselskap Ventura, og salg av aksjer i Telenor.

- Vi er åpne for å spille slike kort inn igjen dersom det kan sikre subsidiær støtte, sier Steensnæs.

Ikke flertall

Sentrumspartiene ser at det er en reell mulighet for at avstemningen over finansinnstillingen i Stortinget 26. november ikke gir flertall for noe budsjettalternativ. Steensnæs mener alle partier må tenke gjennom den vanskelige situasjonen Stortinget da står oppe i.

- Muligheten for en slik situasjon rykker nærmere hele tiden. Men partiene bør anstrenge seg maksimalt for å unngå den og tenke igjennom alle vanskelige spørsmål på forhånd. Jeg har ikke mistet håpet om at vi skal finne en løsning, sier Steensnæs.

Han mener alle partier først og fremst må vurdere de ulike alternativene opp mot hverandre. H og Frp bør da finne sentrumsalternativet bedre enn Aps. Får sentrum likevel ikke flertall, må Stortingets presidentskap og de parlamentariske lederne samles for å finne ut av situasjonen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media