Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steensnæs: - Skift strømleverandør

Olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF) ber publikum sterkt vurdere å skifte strømleverandør. Fire landsdekkende kraftselskap hever prisene til forbrukerne selv om prisene på kraftbørsen Nord Pool synker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fitjar Kraftlag, Forbrukerkraft, Jotun Kraft og Premiel er de fire selskapene som setter opp prisene, melder NRK.

Ifølge elverksjef Ole Vidar Lunde i Fitjar Kraftlag er årsaken til prisøkningen at selskapet har kjøpt inn strøm til høy pris.

Fra 3. februar blir Shell landets billigste, landsdekkende strømleverandør, etter at selskapet setter ned prisen med 20 øre til 77,95 øre per kilowattime.

- Jeg vil oppfordre kraftselskapene nå til straks å sette prisene ned, sier olje- og energiminister Einar Steensnæs til NTB.

Kraftselskapene har muligheten til å vente inntil 14 dager med å regulere prisene ned når prisene på kraftbørsen synker. Steensnæs henstiller selskapene om ikke å utnytte dette.

- Min oppfordring til strømkundene er at de bør vurdere nøye å skifte strømleverandør. Det lar seg enkelt gjøre kostnadsfritt på internett. Når man vurderer et eventuelt skifte vil jeg anbefale at man ser på hvordan kraftselskapets prispolitikk har vært over tid. Det viktigste er ikke hva man kan oppnå i et godt øyeblikk, men at selskapet har gunstige priser over en lengre tidsperiode, sier energiministeren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling