Steensnæs: Sentrum vil opptre sammensveiset

Sentrumspartiene kommer til å opptre mer sammensveiset og utgjøre nærmest en fast koalisjon i tiden som kommer, varsler KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De andre partiene skal få merke at sentrum vil markere seg som et tyngdepunkt, sier Steensnæs, som først og fremst er skuffet over Aps miljøpolitikk.

- At en mindretallsregjering må gå, er noe vi må være forberedt på, sier Steensnæs i sin første kommenter etter at regjeringskrisen var et faktum torsdag kveld.

Arbeiderpartiets viktigste målsetting har vært å komme i regjeringsposisjon, mener KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs.

- Det har ikke vært kampen for miljøet eller kampen for gasskraftverk som primært har styrt disse standpunktene. Det har vært kampen om regjeringsmakt, sier Einar Steensnæs.

Han mener Arbeiderpartiet har «snudd trill rundt» i miljøpolitikken. Slik debatten om gasskraftverk ble, hadde ikke regjeringen noe annet valg enn å stille kabinettsspørsmål, mener Steensnæs.

- Vi hadde ikke noe annet valg enn å gjøre det helt klart at de som er enige i regjeringens miljøpolitikk skal stemme for vårt forslag. Vi respekterer at de som er uenige stemmer imot. Vi respekter ikke partier som sier at de er for noe, men stemmer mot, sier Steensnæs.

Han sier at det ikke har vært kontakt med Arbeiderpartiet og Høyre for å se om det var mulighet for å komme fram til en annen løsning.

- Det har ikke vært grunnlag for en slik kontakt, sier Steensnæs.

(NTB)